Recorreguts signats per les exposicions de l'IVAM

MediacióAccessibilitatIVAM Centre Julio González

Amb l’objectiu de fer més accessible el museu al col·lectiu de persones amb discapacitats auditives, l’IVAM proposa oferir visites en llengua de signes l’últim diumenge de cada mes, per a les exposicions del museu que comptaran amb intèrpret de Llengua de Signes Espanyola professional gràcies a la col·laboració de l’IVAM amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD C.V.).

 • 28 GENER
  • Visita a l’exposició: popular
 • 25 FEBRER
  • Visita a l’exposició: Pinazo en l’espai públic
 • 24 MARÇ
  • Visita a l’exposició: La fotografia al mig
 • 24 ABRIL
  • Visita a l’exposició: Pinazo. Identitats

Més dates pròximament

Interpretació en Llengua de Signes Espanyola (LSE)

Relacionats

popular

05 oct. 2023 – 14 abr. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González

Pinazo en l’espai públic

30 jun. 2022 – 25 feb. 2024
ExposicióIVAM Centre Julio González

La fotografia al mig

30 nov. 2023 – 02 jun. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González

Textos de mediació accessible

MediacióAccessibilitatRecursosIVAM Centre Julio González

L’IVAM vol fer accessible la cultura a les persones amb dificultats de comprensió. Per això porta anys treballant amb Plena Inclusió Comunitat Valenciana que li està ajudant a posar en marxa el seu pla d’accessibilitat universal i per això també en aquesta web ofereix textos de les seues exposicions en lectura fàcil.

La lectura fàcil és una manera d’escriure textos de manera més senzilla perquè es comprenguen millor. Això facilita la comunicació i la lectura. La lectura fàcil és bona per a moltes persones. Per exemple, persones amb discapacitat intel·lectual, persones que venen d’altres països i no coneixen l’idioma. També és bona per a turistes, persones majors o persones que els costa llegir o escriure o que no saben fer-ho.

*Plena Inclusió Comunitat Valenciana és una organització que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual i ha traduït i validat els textos que ací es poden llegir.

Recorreguts signats per les exposicions de l'IVAM

MediacióAccessibilitatIVAM Centre Julio González

Amb l’objectiu de fer més accessible el museu al col·lectiu de persones amb discapacitats auditives, l’IVAM proposa oferir visites en llengua de signes l’últim diumenge de cada mes per a les exposicions del museu que comptaran amb intèrpret de llengua de signes professional gràcies a la col·laboració de l’IVAM amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD C.V.).

*Mesures de seguretat: de cara al correcte funcionament de les sessions i per a desenvolupar-les amb total seguretat, totes i tots els assistents hauran de fer ús obligatori de la mascareta durant el temps de les sessions. Es pregarà fer ús de gel hidroalcohòlic abans de començar i es guardarà la distància de seguretat de més de metre i mig entre cada unitat de persones.

Diumenge 25 de setembre
Visita a l’exposició Pinazo en l’espai públic
Diumenge 30 d’octubre
Visita a l’exposició: Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert
Diumenge 27 de novembre
Visita a l’exposició: Una casa. Genealogia del treball de la llar i les cures
Diumenge 18 de desembre
Visita a l’exposició: Lluny del buit. Zero i l’art de postguerra a Europa

Més dates pròximament

Càpsules audiovisuals de les obres mestres del museu per a persones sordes

MediacióAccessibilitatRecursosIVAM Centre Julio González

Sota el ferm propòsit d’arribat a tots els públics i estendre la via d’accessibilitat de l’IVAM, presentem el projecte Signem la col·lecció de l’IVAM. Càpsules audiovisuals de les obres mestres del museu per a persones sordes. Creat en col·laboració amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD C.V.), la pretensió del projecte és apropar el coneixement de la Col·lecció de l’IVAM a la comunitat sorda.

Presenten una selecció d’obres clau del museu, els seus artistes i el moment històric en què van ser creades, realitzats en còmodes clips de vídeo. Estan accessibles en una llista de reproducció dins del canal de YouTube de l’IVAM. Signem la col·lecció de l’IVAM és un projecte dirigit al conjunt de la comunitat sorda i fa ús tant la llengua de signes com subtítols per a comunicar els seus continguts. Amb la intenció de ser plenament efectiu, compta amb la col·laboració d’una persona amb discapacitat auditiva, especialista en llengua de signes, i es realitza gràcies a la col·laboració  de FESORD C.V. Inclou música original creada específicament per a l’IVAM per DJ Biano.

La Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD C.V.) és una organització no governamental, sense ànim de lucre, fundada el 26 d’agost de 1978. Treballa per la defensa i l’empoderament de totes les persones sordes i les seues famílies. Tot respectant la seua identitat, la seua llengua i cultura, per l’enfortiment de la seua xarxa associativa i per la defensa i protecció de l’ús de les llengües de signes com a dret fonamental.

Videos