Freestyle al hall de l'IVAM per a totes

MediacióDansa i performanceJovesIVAM Centre Julio González

Tanquem l’any del projecte Pump The Beat, que dinamitza Club Mutante, obrint el hall de l’IVAM com a lloc d’assaig per a ballarins, curiosos i gent amb ganes de celebrar el final de l’any: Freestyle per a totes a el vestíbul de l’IVAM!

Hip-hop, break dance, electro, voguing, en una única sessió oberta i prenadalenca sense inscripció prèvia, sonoritzada gràcies a Paul Jean Robert i activada gràcies a Julia Zac. Us esperem!

*No es requereix coneixements previs de danses urbanes per assistir a la sessió gratuïta.

Relacionats

Pump The Beat

26 oct. 2022 – 29 abr. 2023
MediacióDansa i performanceJovesIVAM Centre Julio González

Un projecte de dansa i moviment per a joves de 14 a 17

MediacióDansa i performanceJovesIVAM Centre Julio González

El projecte Pump The Beat és un projecte per a joves de 14 a 17 anys i dansa urbana: hip-hop, break danse, electro, voguing, etc. De la mà del col·lectiu Club Mutante, desenvoluparem trobades per a afavorir l’acostament a les diferents tendències urbanes, generant espais per al diàleg entre les exposicions de l’IVAM i els cossos dels joves participants.

A través de sessions d’hora i mitja de duració els dimecres a la vesprada, el grup de joves residents en l’IVAM desenvoluparà, gràcies dels aprenentatges i tot el viscut, un projecte conjunt al llarg de curs escolar, que es podrà visibilitzar el 29 d’abril de 2023, Dia Internacional de la Dansa. Per a això, comptarem amb convidats especials referents de la dansa urbana de diferents escenes que, en format de workshop, aportaran altres mirades i trajectòries a l’equip mutant.

Inscripcions obertes! Si estàs interessada o interessat a formar part del projecte, escriu-nos a educació@ivam.com, t’esperem!

Les sessions són dimecres de 17.30-19h les dates són:
9, 23 i 30 novembre 2022
14 desembre 2022
11 i 25 gener 2023
8 i 22 febrer 2023
8 i 22 març 2023
5, 19, 26 i 29 abril 2023

i objectes inusitats en un museu d’art contemporani

FamíliesDansa i performanceIVAM Centre Julio González

Poden els cossos ballar i transformar el museu?

Poden les famílies convertir-se en una eina de subversió per a això?

Amb Famílies en dansa, els diversos espais de l’IVAM es convertiran en un improvisat puzle d’escenaris que acolliran dansa contemporània. Durant les sessions defensarem els espais de l’IVAM, tornarem a usar i escoltar els nostres cossos, tan adormits des de la pandèmia i per l’ús constant de les noves tecnologies.

Per a participar no és necessari tindre cap coneixement previ; el procés i l’experimentació en família seran, sens dubte, el més important. Experimentarem… i a moure’ns!

Vicent Gisbert Soler és un artista multidisciplinari que desenvolupa projectes artístics en els quals utilitza el cos, el moviment, la manipulació d’objectes i el llenguatge audiovisual com a principals eines per a la creació. A més, combina i complementa el seu treball artístic amb la seua labor pedagògica i formativa en el camp de la dansa contemporània.

Dates:
15 d’octubre
19 de novembre
3 de desembre
17 de desembre

Experiències dansades

FamíliesDansa i performanceIVAM Centre Julio González

L’univers Saitama tracta sobre la llar que hi ha en el nostre interior. Un lloc segur on nosaltres i la nostra tribu podem expressar-nos lliurement. On el límit entre allò íntim i el que s’exposa és un fil fi i, alhora, segur. Veiem el món d’una determinada manera i és aquesta mateixa forma d’entendre’l i percebre’l el que ens fa únics i especials.

El nostre món el vam crear nosaltres. Saitama és un lloc íntim, xicotet, net. El cos com a hàbitat d’allò humà. La ment, el cos i l’emoció al servei de l’art i en una única direcció.

Saitama. Experiències dansades és un taller que s’organitza al voltant de cinc blocs que tracta de contrastos, com la contracció, destrucció, calma, concentració i moviment. Entre els recursos amb què es dona suport al projecte trobarem el moviment lineal i geomètric inspirat en la metodologia de William Forsythe per crear la construcció de la nostra llar.

L’objectiu és crear entre totes i tots un lloc segur. Treballarem amb les tribus de manera aïllada i ho farem amb el joc, el teatre i la dansa. La “bella normalitat” ens fa conscients de la cura pròpia i amb els altres. Ens fa ser vulnerables, desperts a la protecció, a allò primitiu.

Mesures de seguretat: De cara a l’correcte funcionament del taller i per desenvolupar-ho amb total seguretat, totes i tots els assistents al taller hauran de fer ús obligatori de la mascareta durant el temps de taller (menys els menors de 6 anys), es pregarà fer ús de gel hidroalcohólico abans de començar. Durant el temps de l’activitat es guardarà la distància de seguretat de més de metre i mig entre cada unitat familiar i en determinades sales els seients estaran establerts i distanciats més d’un metre i mig entre les unitats familiars

*Cristina Cabo es artista escènica, coreògrafa, intèrpret, i docent de dansa. Des de l’any 1999 a 2012 dirigeix el teatre Gran Cielo, sala dedicada a programació de dansa. L’any 2009 signa un conveni amb l’ajuntament de València entrant en la seua oferta educativa on dóna cabuda a centenars de centres escolars de la Comunitat Valenciana. Com a intèrpret treballa amb diferents coreògrafs com Santiago Sempere, Marina Donderis, Eva Bertomeu, Mamen García, Ross Van Heven, entre d’altres. Dirigeix i codirigeix diferents espectacles de dansa per a públic familiar i infantil. El seu treball es basa en la relació ment-emoció- moviment i la seua interacció amb l’espai. Li interessa la formació holística de l’alumnat que li porta a investigar i dissenyar tallers vinculant l’art contemporani i la dansa, creant una metodologia d’acord a l’edat i condició no excloent de la dansa. Actualment compagina la seua faceta de mare amb tallers especialitzats en dansa creativa i projectes en família.

Enguany vine a viure el Nadal a l'IVAM!

FamíliesBarriDansa i performanceRecursosIVAM Alcoi

Hem preparat tota una programació especial de cara a les festes nadalenques per a que pugues gaudir de l’IVAM en familia o amb qui més t’estimes:

Presentació del llibre: “Què hi ha davall de la terra?” d’Elisa Matallín i Aitana Carrasco

Dia: 23 de desembre, 11:30h i 12:30h

Presentem el llibre “Què hi ha davall de la terra?” d’Elisa M. Matallín amb il·lustracions d’Aitana Carrasco. El llibre s’ha fet en col·laboració de més de 100 persones entre famílies i gent curiosa que va participar a l’acció “A l’IVAM com a casa!” el passat dia 21 de novembre a l’IVAM.

Activitat familiar: Saitama. Experiències dansades en família

Cristina Cabo crea l’univers Saitama que tracta sobre la llar que hi ha en el nostre interior. Un lloc segur on nosaltres i la nostra tribu pot expressar-se lliurement. On el límit entre allò íntim i el que s’exposa és un fil fi i, alhora, segur. Veiem el món d’una determinada manera i és aquesta mateixa forma d’entendre i percebre el món el que ens fa únics i especials.

Activitat familiar: Què hi ha davall de la terra?Recorreguts dramatitzats per una estruç a l’exposició “Quina és la nostra llar?”

Elisa Matallín, crea específicament per a l’IVAM Què hi ha davall de la terra? un recorregut narrat que cobra vida a les sales de l’exposició “Quina és la nostra llar?” gràcies a les instal·lacions monumentals de Mario Merz, Alfredo Jaar, Kara Walker o William Kentridge provinents del museu MAXXI de Roma que funcionen com activadors i escenaris conscients de la narració per a gaudir en família.

Visites comentades

Dies: 19, 20, 26 de desembre i 2, 3, 9 i 10 de gener: 18h, 11h i 12h (depenent del centre) Visites a les exposicions de l’IVAM i l’IVAM Alcoi, de la mà de d’especialistes formats en història de l’art, belles arts i humanitats per oferir eines i acompanyament que faciliten lectures posicionades al públic assistent de manera àgil i enriquidora en ambdós idiomes oficials del territori valencià.

MESURES DE SEGURETAT

De cara al correcte funcionament dels tallers i visites i per desenvolupar-los amb total seguretat, totes i tots els assistents al taller hauran de fer ús obligatori de la mascareta (menys els menors de 6 anys) i es pregarà fer ús de gel hidroalcohólico abans de començar. Durant el temps de l’activitat es guardarà la distància de seguretat de més de metre i mig entre cada unitat familiar.

FamíliesDansa i performanceIVAM Centre Julio González

Presentem el llibre “Què hi ha davall de la terra?” d’Elisa M. Matallín amb il·lustracions Aitana Carrasco. El llibre s’ha fet gràcies a la col·laboració de més de 100 persones entre famílies i gent curiosa que va participar en l’acció “A l’IVAM com a casa!” el passat dia 21 de novembre a l’IVAM. La presentació correrà a càrrec d’Elisa M. Matallín, amb la col·laboració de la il·lustradora Aitana Carrasco.

*Mesures de seguretat: De cara al correcte funcionament de les presentacions i per tal de desenvolupar-les amb total seguretat, totes i tots el assistents hauran de fer us obligatori de la mascareta (menys els menors de 6 anys), es pregarà per fer ús de gel hidroalcohòlic abans de començar. Durant el temps de l’activitat es guardarà la distància de seguretat de més de metre i mig entre cada unitat familiar i els seients estaran establerts i distanciats més d’un metre i mig entre les unitats familiars.

Es prega puntualitat

Elisa M. Matallín és mediadora cultural amb més de 25 anys d’experiència en la dinamització de biblioteques, teatres, museus i altres centres culturals. Dirigeix ​​i gestiona la seua pròpia companyia de titelles amb la qual ha escrit i posat en escena històries amb una gran càrrega narrativa i visual dirigides a públic infantil i familiar.

Aitana Carrasco és autora de literatura infantil i juvenil. Compta amb més d’una trentena de llibres publicats per editorials nacionals i estrangeres i ha col·laborat amb moltes revistes. El seu treball ha estat reconegut internacionalment i la seua obra ha estat exposada en deu països. Compagina la seua feina com a il·lustradora amb la docència tant per a xiquetes i xiquets com per a adults, impartint cursos, trobades, conferències i tallers en universitats, escoles, biblioteques, fires de el llibre i museus.