Passeig “Més enllà de les sales. Descentrar l’objecte”

Visita comentada a 'Un contínuum comú indefinidament llis. Projeccions sobre la contemporaneïtat en la Col·lecció de l'IVAM'.

MediacióDansa i performanceIVAM Alcoi

Us proposem participar d’un diàleg entre art contemporani i arqueologia, a través d´una visita que desborda la sala de l’exposició Un contínuum comú indefinidament llis, comissariada per Diana Guijarro per a l’IVAM Alcoi, per cercar ressons i connexions amb algunes de les peces exhibides al Museu Arqueològic Municipal «Camilo Visedo Moltó».

A partir d’una selecció de peces dels dos museus, reflexionarem juntes sobre el temps i la no-linealitat, sobre les connexions conceptuals entre pràctica artística i pràctica arqueològica, i sobre l’ús de les peces arqueològiques com a font d’inspiració en l’art contemporani.

El recorregut començarà a l’IVAM Alcoi i finalitzarà al Museu Arqueològic Municipal, i s’articularà a partir de la resignificació dels objectes i la seua potencialitat per construir-hi nous relats i imaginaris. Generarem, així, una nova capa de significats que se sume a les ja presents a les propostes expositives.

Eva Bravo(València, 1974) compagina l’arqueologia amb la gestió del patrimoni, la docència, la mediació cultural i la participació en projectes de recerca i creació artística.

Tono Vizcaíno (València, 1985) transita entre l’arqueologia, l’antropologia i la gestió del patrimoni, amb una mirada atenta a les maneres en què la societat contemporània interactua amb el passat.

Relacionats

Un contínuum comú indefinidament llis

10 jun. 2022 – 23 abr. 2023
Col·leccióIVAM Alcoi

Reflexes de contemporaneïtat. Un contínuum comú

04 mar. 2023
ConversesEscèniquesVisitesIVAM Alcoi