A/Temporal. Estudi obert: Sandra Gómez i Vicent Gisbert

Sandra Gómez i Vicent Gisbert traslladen el seu estudi a l'IVAMLab2. #IVAM35

Proyectos LABIVAM Centre Julio González

Després de l’experiència conjunta que van tindre amb la creació de la peça Coses que sonen (València, 2023), Sandra Gómez i Vicent Gisbert s’endinsen en un nou projecte denominat A/Temporal. Durant l’estudi obert en l’IVAM, desenvoluparan qüestions relacionades amb els possibles vincles que es poden establir entre cos i so. Per a això, posaran el focus en el concepte TEMPS com a punt de partida. Aposten per esta qüestió, perquè consideren que té especial rellevància en les nostres vides i en la societat actual.

En lloc d’entendre l’organització del temps en funció d’allò que hem de fer, produir i rendir, el que desitgen és, a través de la dansa, indagar en maneres on el cos s’allibere de moviments productius i utilitaris. Per a això, desenvoluparan un codi de moviments on els gestos juguen i es desvinculen del “per a alguna cosa”. Este alliberament de la producció, permet que el cos es relacione amb el temps des d’un altre lloc.

L’atzar i la indeterminació juguen un paper important, tant en el vocabulari del moviment i de l’acció com en la creació sonora. Per a generar els paisatges sonors faran ús de dispositius i aparells electrònics formats per loopers de guitarra, pedals d’efectes, taules de mescles, micròfons i sintetitzadors.

Dates obertura de l’estudi:

28 d’abril – Portes obertes de 17.30 a 19h
29 d’abril – Taller ‘Ballar el temps’. 2 sessions: de 10 a 11:30h i de 12 a 13:30h. Més informació ací
5 de maig – Portes obertes  12.30 a 14h
10 i 11 de maig – Portes obertes a partir de les 16h

Sergi Faustino acompanyarà este procés de creació entre el 2 i el 4 de maig, com a mirada externa al treball de Sandra i Vicent.

Sandra Gómez és creadora i investigadora. Des de 2001 fins a 2012 va ser part del col·lectiu LOSQUEQUEDAN, mostrant les seues creacions en diferents festivals d’àmbit nacional. Des de l’any 2012 treballa de manera independent en projectes centrats en el cos i el moviment. En investigació ha format part del projecte Autonomia i Complexitat organitzat per ARTEA i de l’equip de treball del Centre d’estudi transversal aplicat a l’escena (CETAE) dirigit per Carolina Boluda. Ha comissariat Dansa i filosofia en el Carme Teatre i Carta Blanca a Sandra Gómez. Jornades de pràctiques i pensaments escènics en el EACC entre moltes altres pràctiques.

Vicent Gisbert Soler és un ballarí, coreògraf i pedagog que treballa a València. Ha obtingut el premi a millor artista independent del Festival Internacional Optica, el premi Metròpolis de TVE del Festival Vad de Girona i Pool Festival Berlin. Ha col·laborat en altres projectes amb companyies i artistes, com Sandra Gómez o durant els seus nou anys de residència a Berlín, amb coreògrafs com Elias Cohen i Felix Bürkle. En 2023 va ser seleccionat per a dur a terme juntament amb l’associació Hort Art un projecte de mediació i producció artística en Centralina (Brasil). Durant 2022 i 2023, va realitzar tallers de dansa per a famílies en l’IVAM. Pots consultar més informació en el seu web.

Relacionats

Pareidolia hipercúbica. Estudi obert: Carlos Maiques

22 des. 2023 – 05 gen. 2024
Proyectos LABIVAM Centre Julio González

Estudi obert. LUCE

01 jul. 2022 – 11 set. 2022
Proyectos LABIVAM Centre Julio González

‘Ballar el temps’ un taller de Sandra Gómez i Vicent Gisbert

29 abr. 2024
Proyectos LABIVAM Centre Julio González