Cossos, espais, moviment i ritmes. Dansem juntes!

Programació especial per la setmana de la dansa a l'IVAM

EscèniquesIVAM Centre Julio González

En el marc de la celebració del Dia de la Dansa, l’IVAM proposa una setmana amb una programació especial plena d’activitats, balls, performances i col·laboracions per a diversos públics.

Seguint el camí iniciat el 2022, l’IVAM, el TEM, La Mutant i l’Espai LaGranja amb la col·laboració d’APDCV i AVED, proposem una setmana de la dansa expandida i construïda des del diàleg i la complicitat. La programació arrenca amb Dansem Juntes, a principis d’abril, amb una formació de Claudia Dias a CTR–Composició a Tiempo Real, a LaGranja, que servirà de disparador a una altra sèrie de tallers i transmissions. A l’IVAM aquesta transmissió l’activarà Vicent Gibert: Ballar juntes en temps real< /a>, adreçada a públic adult interessat en la dansa, el cos i el moviment, i que no requereix coneixements previs.

El dijous 27 a les 18.30 h, Andrea Soto Calderón, convidada pel programa d’estudis Articulacions, oferirà per a públic general la conferència El que ens mou. La dansa i les seues incidències sensibles, en què reflexionarà al voltant de com la dansa permet passar de la idea de moviment com a funcionalitat (acció) a la idea del moviment com a joc, és a dir, una forma d’experiència en què ja no s’està determinat a executar una capacitat específica per respondre a un impuls determinat, necessitat o interés, com passa en les formes ordinàries de l’experiència.

El divendres 28 a les 18:30 h al vestíbul de l’IVAM, es trobaran totes les experiències dels tallers iniciats per Claudia Dias per prendre forma pública a la trobada Dansem Juntes! Una celebració en temps real, on les i els participants diversos d’aquests tallers (duts a terme peer Lucía Jaén, Rocío Pérez, Vicent Gisbert, Mobilitats Diverses -Virginia García Ramos, Aurora Diago Romero i Guillermo Llorens Castaño- i Sibila Gutiérrez), obriran i compartiran el seu procés convidant el públic a sumar-se a «compondre juntes en temps real».

Com a tancament de la jornada, a les 19:30 h, la DJ Lucía Gea ens oferirà una sessió de música electrònica per activar-nos, ballar i compartir el vestíbul com a IVAM pista oberta.

El dissabte 29, i com a continuació del projecte per a jovesPump The Beat, obrirem els espais del museu per activar-los des del joc, el cos i les danses urbanes. Club Mutante planteja la proposta Spaces are dancefloors que transformarà el museu en un videojoc impossible que s’activa ballant hip-hop, krump, vogue i freestyle. Elton, Seba, Yondri i Julia Zac ens ajudaran a passar de pantalla. El final del joc obre el vestíbul de l’IVAM com a pista de ball, un Open Pump de trobada i celebració amb una sessió a càrrec del DJ Paul Jean Robert.

Per acabar la setmana de la dansa, el mateix dissabte 29, però en horari vespertí, l’IVAMlab3 serà pres pel taller Dansa, família! que, de la mà de Vicent Gisbert, el convertiran en un laboratori on poder experimentar a partir de la improvisació mitjançant la dansa contemporània en relació amb música, il·luminació, projeccions audiovisuals i objectes.

Amb Dansem Juntes, posem el cos i l’acció al centre de l’experiència: practicar des del cos altres maneres de transmetre coneixement. Una celebració de les pràctiques vives, en temps real, oberta al risc, imprevisible, que aposta per la vivència col·lectiva, fluida i en construcció. Estar fent, ser-hi present. Celebrar juntes.

Programació
Dijous 27 d’abril
18:30h: Conferència Andrea Soto Calderón
Divendres 28 d’abril
18:30h: Trobada Dansem Juntes! Una celebració en temps real, acompanyada per Sonorabisal
19:30h: IVAM Pista Oberta amb DJ Lucía Gea
Dissabte 29 d’abril
11:30h: Spaces are dancefloors, Club Mutante
13:00h: Open Pump, amb el DJ Paul Jean Robert

*Sonorabisal és un duo la música del qual podria potser cabre al calaix de l’ambient experimental. La seua proposta es basa en la improvisació i l’acumulació de capes per crear variades textures sonores, sorgides de l’elenc d’estris que pilota Javier La Casta i de la guitarra elèctrica de Paco Morcillo.

Relacionats

Ballar juntes en temps real, amb Vicent Gisbert

25 abr. 2023 – 28 abr. 2023
EscèniquesIVAM Centre Julio González

IVAM Pista oberta amb Lucía Gea

28 abr. 2023
EscèniquesIVAM Centre Julio González

El que ens mou. Conferència de Andrea Soto Calderón

27 abr. 2023
ArticulacionsConversesIVAM Centre Julio González