Visites per a grups educatius per les exposicions de l'IVAM Alcoi

Centres educatiusMediacióL’IVAM EN VIUIVAM Alcoi

Dins de la línia L’IVAM EN VIU, i amb l’ànim de reforçar la presència dels grups educatius en diàleg amb la programació expositiva de l’IVAM, oferim recorreguts dinamitzats que es plantegen des de l’aprenentatge i raonament crític per les diferents mostres de l’IVAM Alcoi.

De la mà de l’equip de mediació, oferim una experiència que habita íntegrament a les sales del museu, que de manera acompanyada i respectuosa oferix ferramentes per a acostar als públics educatius a les línies de treball de les mostres de l’IVAM.

Exposicions disponibles: 

Per a més informació contactar amb reserves_ext@ivam.es

Grup de mediació sènior a través de la programació de l'IVAM

MediacióL’IVAM EN VIUSèniorIVAM Centre Julio González

Els grans de l’IVAM pretén conformar un grup estable de visitants sènior (majors de 55 anys) interessats a ampliar coneixements sobre història de l’art contemporani, creació artística i museus. El seu objectiu és continuar creixent i compartir experiències i sabers propis.

La principal intenció del projecte és fer del museu un lloc on compartir i adquirir noves experiències. En un exercici d’escolta i contemplació, de transmissió i qüestionament constant, la programació expositiva de l’IVAM i el propi espai del museu es convertiran en el detonant de vivències i formacions mútues. Durant tot el recorregut serà fonamental, així mateix, l’acompanyament de l’equip de mediació del museu. Al llarg del projecte es realitzen visites transcorregudes a les exposicions actives de l’IVAM Centre Julio González, de l’IVAM Alcoi i dels projectes articulats en el territori valencià. La programació expositiva i de programes públics és excusa i punt d’arrancada en l’articulació d’aquest espai de sabers compartits.

Aquesta segona edició del programa és continuadora —i fruit també— de l’impuls i entusiasme de les i els integrants de la primera promoció d’Els grans de l’IVAM, els qui seguiran lligats al programa de manera latent.

Dates:

Dimarts 12 i 19 de desembre

Relacionats

Els grans de l’IVAM

02 mai. 2023 – 27 jun. 2023
MediacióIVAM AlcoiIVAM Centre Julio GonzálezTerritori

Visiteu les artistes de la col·lecció de l'IVAM

Centres educatiusL’IVAM EN VIUPrimàriaSecundàriaIVAM Centre Julio González

Veure un museu –i la història de l’art– amb ulleres crítiques?

És possible mirar més enllà dels grans “genis” de l’art?

On estan les dones artistes en la Història de l’Art?

Amb aquesta visita dinamitzada recorrerem l’IVAM saltant per obres seleccionades d’entre les milers que conformen la col·lecció del museu, per a descobrir, jugar i rellegir obres d’art contemporani des d’una mirada actual, reflexiva i crítica amb la tradicional Història de l’Art.

Dates 2024

2, 9, 16 i 23 de febrer
1, 8 i 22 de març
12, 19 i 26 d’abril
3, 10, 17 i 24 de maig

Cos, espais i danses per a ballar el museu

Centres educatiusL’IVAM EN VIUSecundàriaIVAM Centre Julio González

La proposta Remoure té l’exposició popular en el centre. A partir de la mostra, realitzem un recorregut dialogat, ens plantegem qüestions sobre l’art popular i contemporani, així com sobre les seues diverses representacions. A partir d’una selecció de les seues obres, durant la visita podrem reflexionar sobre moviments socials i culturals en els quals els cossos i les danses han tingut un paper clau. De la mà d’una mediadora cultural i d’una ballarina professional, recorrerem les sales de l’exposició mantenint un diàleg obert i constant que ens permetrà qüestionar-nos el que es considera, en l’actualitat, un ball popular; la seua representació i els seus imaginaris possibles.

Dates 2024

1, 8, 15, 22 i 29 de febrer
7 i 21 de març
11 d’abril

Relacionats

popular

05 oct. 2023 – 14 abr. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González

Preguntes i reflexions sobre “el popular” en la cultura jove

Centres educatiusL’IVAM EN VIUSecundàriaIVAM Centre Julio González

Són totes les cultures iguals?

Les percebem amb el mateix valor?

Existeix una altura mínima cultural per a accedir a uns o altres espais?

És el museu un lloc d’elit cultural?

Com es posiciona –i s’entén– l’art contemporani?

La categoria del popular, i de totes les seues manifestacions artístiques, ha mutat al llarg dels dos últims segles: de l’art del poble (o folklore), passem a parlar de l’art del populatxo, marginal, sense bagatge cultural ni gust. En aquest recorregut mediat per l’exposició Popular, reconsiderarem el que és catalogat com a alta i baixa cultura, estarem atents als clixés, estereotips i pensaments limitants sobre la cultura que produïm i consumim, especialment la gent més jove.

Dates 2023

16, 23 i 30 de novembre
7, 14 i 21 de desembre

Viatges i accions a través de l'obra d'Otobong Nkanga

Centres educatiusL’IVAM EN VIUPrimàriaIVAM Centre Julio González

L’exposició Anhel de llum del sud. Otobong Nkanga analitza la noció de ‘terra’ com una formació geològica i narrativa, amb els sistemes i procediments d’explotació i distribució global dels recursos naturals com a punt de partida. Des d’ací l’artista segueix els fils que entrellacen els minerals, la cultura material i la construcció del desig amb la redistribució del poder i el saber.

Pedres, teles, espècies o plantes són materials que Otobong Nkanga utilitza en les seues instal·lacions, la qual cosa li permet parlar de la terra i de la gent que l’habitem. A través de dinàmiques d’acció i performance rellegirem en grup algunes de les principals obres de la mostra, la qual cosa servirà de punt de partida per a la creació col·lectiva i el diàleg sobre temes d’actualitat com la migració, les transformacions naturals i humanes, les històries d’apropiació i de pèrdua.

DATES

2023
17 i 24 de novembre
1 i 15 de desembre

Possibilitats infinites de joc i creació a través d'espais i materials inusitats d'un museu

Centres educatiusInfantilL’IVAM EN VIUIVAM Centre Julio González

És fem tot el que tirem?

Una vitrina o un pedestal només tenen una vida?

Quines restes i rastres deixen els i les visitants d’un museu? I els i les professionals?

Si desapareixen les obres d’art què queda?

És l’obra d’art el centre de la creació?

La infància traba una infinitat de possibilitats on els ulls adults veuen només una deixalla. Un objecte d’un sol ús pot activar milers d’històries. Amb aquesta proposta pretenem repensar què són els rastres i restes que generen els museus, veient-los com a possibilitats infinites de joc i creació.

Dates 2024

30 de gener
6, 13, 20 i 27 de febrer
5, 12 i 26 de març
16, 23 i 30 d’abril

Visites per a grups educatius per les exposicions de l'IVAM Centre Julio González

Centres educatiusMediacióL’IVAM EN VIUIVAM Centre Julio González

Dins de la línia L’IVAM EN VIU, i amb l’ànim de reforçar la presència dels grups educatius en diàleg amb la programació expositiva de l’IVAM, oferim recorreguts dinamitzats que es plantegen des de l’aprenentatge i raonament crític per les diferents mostres de l’IVAM Centre Julio González.

De la mà de l’equip de mediació, oferim una experiència que habita íntegrament a les sales del museu, que de manera acompanyada i respectuosa oferix ferramentes per a acostar als públics educatius a les línies de treball de les mostres de l’IVAM.

Exposicions disponibles:


Dates y horaris

Dimecres, 10.30 h, 11.30 h i 17.00 h

  • 10, 17, 24 i 31 gener de 2024
  • 7, 14, 21 i 28 febrer de 2024
  • 6, 13 i 27 març de 2024
  • 10, 17, 24 abril de 2024
  • 8, 15, 22 i 29 maig de 2024
  • 5, 12, 19 i 26 juny de 2024

Per a més informació contactar amb reserves_ext@ivam.es