Els grans de l’IVAM

Perquè som grans en vida, en mirada, en interessos

MediacióIVAM AlcoiIVAM Centre Julio GonzálezTerritori

Els Grans de l’IVAMés un grup estable de visitants sènior -majors de 55 anys, interessat a ampliar coneixements sobre l’art contemporani, les noves formes d’entendre i concebre la creació artística o el funcionament intern dels museus. Un grup heterogeni amb ganes de continuar formant-se. El que enriqueix l’aprenentatge del grup és compartir el futur del procés, intercanvi d’impressions i sabers propis que es complementen i contrasten entre totes.

L’objectiu principal del projecte és crear un grup resident articulat al voltant d’un projecte de mediació; s’ofereix el museu no sols com a espai expositiu sinó també com a lloc relacional on compartir sabers, emocions i experiències, conjugant l’exercici d’escolta i contemplació amb el de transmissió i qüestionament constants.

La programació expositiva, de programes públics i el propi espai del museu es constitueixen al detonant de vivències i formacions mútues. És un procés que es possibilita i s’enriqueix gràcies a l’acompanyament de l’equip de mediació del museu. Durant el projecte es realitzen visites intervingudes a les exposicions vigents de l’IVAM Centre Julio González, de l’IVAM Alcoi així com dels projectes articulats al territori valencià, sent la programació expositiva l’excusa i punt d’arrencada de l’articulació d’un espai de sabers compartits.

El mes de maig, els Grans arriben a la segona part del projecte que van iniciar el mes de setembre de 2022, i que abastarà fins a finals del mes de juny, amb el grup conformat per: Román Amador Huélamo, Dolors Capdevila, Gloria Cava, Pilar Gainza, Purificació Garcia, Mercè González, Elisa Hernández, Vicente Ibáñez, Mª Carmen Llàcer, Francesc Joan López Sánchez, Sylvia Márquez, Assumpció Martorell, Ricardo Melià, Empar Moreno, Francisco Pérez Puche, Cristina Rosselló, Amelia Ruiz, Amparo Verdú, Soledad Vilches, Vicente Vivo i Manuel Zuriaga.