Dia Internacional dels Museus #IVAM35

MediacióDIMIVAM AlcoiIVAM Centre Julio González

El lema d’enguany per al Dia Internacional dels Museus (18 de maig) és “Museus per l’educació i la investigació”.

En el marc d’esta celebració, durant la setmana del dilluns 13 al diumenge 19 de maig, en l’IVAM esdevindran accions, visites, trobades, activacions, tallers i programes específics —al costat d’altres activitats ja en marxa en la programació del museu— que donaran lloc a nous espais possibles on compartir, dialogar, investigar i gaudir el museu.

 

Dissabte 18, Dia i nit dels museus

IVAM Centre Julio González

De 10:00 – 24:00h, entrada gratuïta

  • 9:45h – 18:00h: ‘Emergència artística: l’agenda 2030 des del museu i l’escola’. VII Jornada d’intercanvi d’experiències didàctiques d’Educació plàstica, visual i audiovisual
  • 10:00h: Com l’exercici de construir comunitat es convertix en el Jardí ambulant. Ponència inaugural a càrrec d’Andrea Miguel Ferriz i Yolanda Jolis Guix, responsables de Sostenibilitat i Educació del MACBA, respectivament

Nit dels museus. Mediacions i visites nocturnes guiades a les exposicions

IVAM Alcoi

Així mateix, durant tota la setmana s’activaran i visibilitzaran les diferents línies d’educació i investigació del museu, posant el focus en el lema de l’ICOM 2024: “Museus per l’educació i la investigació”. Pots consultar ací la programació específica.

Relacionats

Nit Europea dels Museus

18 mai. 2024
MediacióDIMIVAM Centre Julio González

Altres paisatges. Els Grans de l’IVAM

18 mai. 2024
MediacióDIMIVAM Centre Julio González

Què pot un museu? I l’IVAM? Amb Álvaro de los Ángeles

18 mai. 2024
MediacióDIMDIMIVAM Centre Julio González

Programació especial nocturna a les exposicions de l'IVAM #IVAM35

MediacióDIMIVAM Centre Julio González

En el marc del Dia Internacional dels Museus, l’IVAM planteja una programació especial per a celebrar la Nit Europea dels Museus.

D’una banda, es realitzaran una sèrie de visites comentades nocturnes a les exposicions de l’IVAM, de la mà de l’equip de mediació, en diàleg amb les diferents propostes expositives actuals del centre.

Per un altre, l’exposició ‘Sempere a París’ s’activarà des de la dansa i el moviment amb la performance SEMPERE, de la Cia. OtraDanza.

A més, l’entrada al museu serà gratuïta de 10.00 a 24:00 hores.

 

Programa

18:00h: Altres paisatges

Una mediació de Els grans de l’IVAM a ‘Escena I. Fer paisatge’ 

 

19:00h: Què pot un museu? I l’IVAM? Amb Álvaro dels Àngels

Visita a l’exposició ‘Escena I: Fer paisatge’

Idioma: castellà

 

20:00h: SEMPERE

Espectacle de dansa contemporània a càrrec de la Cia. OtraDanza

 

21:00h: Visita comentada a l’exposició ‘Pinazo. Identitats’

Idioma: castellà

 

22:00h: Visita comentada a l’exposició ‘Un continuum comú indefinidament llis’

Idioma: valencià

 

23:00h: Visita comentada a l’exposició ‘Ser artista. Julio González’

Idioma: castellà

Relacionats

PROGRAMACIÓ ESPECIAL DIM2024

13 mai. 2024 – 19 mai. 2024
MediacióDIMIVAM AlcoiIVAM Centre Julio González

Una mediació de Els grans de l’IVAM a l'exposició 'Escena I. Fer paisatge' #IVAM35

MediacióDIMIVAM Centre Julio González

Els Grans de l’IVAM és un grup resident del museu format per persones d’edat sènior, de trajectòries professionals i vitals diverses. Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, les participants de la I edició del programa (2022–2023) proposen una mediació oberta des de la qual llançar les seues pròpies preguntes a l’exposició ‘Escena I: fer paisatge’. Ens conviden a acompanyar-los en un itinerari propi a partir d’impressions personals que construirà nous relats i micronarratives.

Altres paisatges. Els Grans de l’IVAM

La definició de “escena” segons el Diccionari de la Llengua Espanyola en la seua tercera accepció diu: “En una obra de teatre, part d’aquelles en què es dividix un acte i en què són presents els mateixos personatges.”

Esta proposta vol imaginar eixes escenes per mitjà d’alguns elements de l’exposició construint llaços d’unió entre les obres exposades i altres arts que ens ajuden a ampliar els seus significats i a plantejar-nos altres coordenades. Tot això vist des de les nostres diferents mirades i sense noses a l’hora de plantejar-les i resoldre-les.

Una mediació de: Román Amador, Gloria Cava, Pilar Gainza, Purificación García, Mercè González, Elisa Hernández, Vicente Ibáñez, Mari Llàcer, Francesc Joan López Sánchez, Sylvia Márquez, Empar Moreno, Francisco Pérez Puche, Cristina Rosselló, Amelia Ruiz, Ampar Torralba, Loles Verdú, Soledad Vilches, Vicente Vico, Manuel Zuriaga, María Jesús Giner, Dolors Capdevila, Asunción Martorell, Ricardo Meliá. Amb l’acompanyament de Empar Polanco.

Relacionats

Escena I. Fer paisatge

15 feb. 2024 – 19 mai. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González

PROGRAMACIÓ ESPECIAL DIM2024

13 mai. 2024 – 19 mai. 2024
MediacióDIMIVAM AlcoiIVAM Centre Julio González

Visita especial a l'exposició 'Escena I: Fer paisatge' #IVAM35

MediacióDIMDIMIVAM Centre Julio González

Al llarg dels seus 35 anys com a espai obert a l’art modern i contemporani, que es van complir el febrer passat, l’IVAM ha reflexionat molt poc sobre el seu sentit i la seua funció, més enllà del que les seues respectives lleis han descrit, marcat o impost al llarg de les dècades. No hi ha hagut exposicions que analitzen críticament el seu naixement i desenvolupament, els diferents embossos que ha patit i les direccions més contemporànies, que han hagut de competir en atenció amb ampliacions no executades, sedes fantasma i una inexistent projecció de futur. Tampoc hi ha hagut activitats culturals mantingudes en el temps ni publicacions específiques que l’hagen analitzat ontològicament. Una sèrie de casualitats ha volgut que esta visita, projectada fa diversos mesos, tinga lloc enmig d’un altre procés previ a l’elecció d’una nova direcció.

A partir d’algunes peces exposades en ‘Escena I. Fer paisatge’, esta visita performativa recorrerà no sols les obres de la col·lecció, sinó també les bases de l’IVAM. Intentarà, en el Dia dels Museus, analitzar què pot un museu en general, i què pot l’IVAM en particular, un museu que s’ha acte denominat “situat” i dels “afectes”, en una societat desafectada i geopolíticament globalitzada.

 

Álvaro de los Ángeles (València, 1971) desenvolupa la seua activitat professional com a assagista, comissari d’exposicions, editor i docent. Entre 2015 i 2018 va ser subdirector d’Activitats i Programes culturals de l’IVAM. Està interessat en una visió àmplia de l’art contemporani, entés com un mitjà visual divers i sempre vinculat al context on es produïx. Des de 2019 edita llibres amb La documental edicions.

Relacionats

Escena I. Fer paisatge

15 feb. 2024 – 19 mai. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González

PROGRAMACIÓ ESPECIAL DIM2024

13 mai. 2024 – 19 mai. 2024
MediacióDIMIVAM AlcoiIVAM Centre Julio González