Visita ‘Ser Artista. Julio González’

MediacióIVAM Centre Julio González

La contribució de l’obra de Julio González (Barcelona, 1876 – Arcueil, 1942) ha sigut fonamental per al desenvolupament de l’escultura contemporània. Immers en la cruïlla dels nous llenguatges que es van desenvolupar en les primeres dècades del segle passat, les propostes constructives d’aquest artista es compten entre les expressions més autèntiques de la sensibilitat moderna.
L’historiador i crític d’art i arquitectura, Juan José Lahuerta, és l’especialista encarregat de revisar el fons Julio González de la Col·lecció de l’IVAM per a llançar nova llum sobre el treball d’aquest gran artista, allunyant-lo d’uns certs mites sobre la seua vida i la seua obra que han perviscut des de mitjan segle passat.

Així doncs, la visita posarà èmfasi aquesta nova presentació de la ja icònica obra de l’escultor català: oblidant a González per a descobrir la seua complexitat, com a obra i com a col·lecció. Considerant per igual totes les «etapes», totes les «temàtiques» i totes les «arts», en els contextos que ens donen els extraordinaris materials d’arxiu (documents, fotografies, etc.) i la història pròpia de la seua(s) època(s).

Dates:

Dissabte 13 de juliol, 18h (valencià)

Diumenge 4 d’agost, 12h (valencià)

Dissabte 21 setembre, 18h (valencià)

Relacionats

Ser artista. Julio González

28 oct. 2022 – 12 gen. 2025
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González