Xarrem i llegim; activacions i utopies lectores des de la biblioteca per a professorat de l’IVAM

Centres educatiusBibliotecaProfessoratIVAM Centre Julio González

«Moguda! La biblioteca escolar itinerant de l’IVAM en el barri» amplia el seu abast i els seus espais amb aquesta iniciativa d’un fons permanent per a professorat. «+Moguda!» pretén servir d’inspiració per a portar l’art contemporani a les aules, impregnant la mirada de l’alumnat a partir de lectures especialitzades per als docents. Situats en el mateix cor de la Biblioteca i Centre de Documentació del museu valencià, seixanta-cinc nous fons enriqueixen aquest projecte bibliogràfic que posa el focus en el professorat, amb l’art contemporani i l’educació com a detonants de moments d’aprenentatge compartit i lectures d’aplicació pràctica.

El professorat de tot el territori valencià pot sol·licitar el carnet de la Biblioteca de l’IVAM, que dóna accés als llibres que componen +Moguda! i a la resta de la biblioteca del museu durant l’horari d’obertura d’aquesta. Consulta el catàleg en aquest enllaç.

«+Moguda! La biblioteca per a professorat de l’IVAM», és una eina viva des de la qual gaudir, compartir i enriquir la pràctica docent. Per això comptarà amb una activació trimestral de la mà d’especialistes de l’educació, de la literatura o de les arts.

A més, durant el segon trimestre del curs 2023-2024, +Moguda! activarà els seus fons participant en la formació per a professorat del CEFIRE Artístic Expressiu de València.

Coneix el programa i apunta’t a les activacions de «+Moguda! La biblioteca per a professorat de l’IVAM», perquè el professorat, en l’IVAM… es mou! Inscripcions i informació: educacio@ivam.es

 

La biblioteca escolar itinerant de l’IVAM

Centres educatiusBarriBibliotecaRecursosIVAM Centre Julio GonzálezTerritori

Moguda! és el projecte de dispositiu mòbil del museu que arriba este curs a la seua quarta edició. Amb Moguda! l’IVAM proposa conformar unes xicotetes biblioteques artístiques que viatgen amb les seues caixes de transport d’art entre centres educatius valencians amb alumnat de diferents edats i tipologies també diverses. Des d’una escoleta d’educació infantil a una escola d’adults, passant per centres educatius per a persones amb diversitat cognitiva, instituts, col·legis o universitats populars.

Moguda! és fruit de les converses mantingudes amb agents, centres educatius i associacions del barri que acull l’IVAM. Per això, en les seues primeres edicions, els destinataris van ser centres veïns del museu per a, més tard i a poc a poc, creuar l’antic llit del riu Túria i créixer per la ciutat de València.

Esta biblioteca escolar itinerant d’art, és un projecte plural, creat des de la confiança i col·laboració de diversos agents que ho mantenen i activen, com María Díaz Tebar -bibliotecària escolar encarregada de la coordinació tècnica- o Fani Grande -escriptora i comunicadora- a càrrec de les diferents activacions lectores del projecte en els seus diferents centres. Els fons de llibres que creguen Moguda! són adquirits en llibreries del barri o pròximes al museu i tots els catàlegs són de consulta lliure en la web de l’IVAM i en els centres escolars.

Consulta els catàlegs dels llibres de cada centre educatiu


Col·labora