Moguda!

La biblioteca escolar itinerant de l’IVAM

Centres educatiusBarriBibliotecaRecursosIVAM Centre Julio GonzálezTerritori

Moguda! és el projecte de dispositiu mòbil del museu que arriba este curs a la seua quarta edició. Amb Moguda! l’IVAM proposa conformar unes xicotetes biblioteques artístiques que viatgen amb les seues caixes de transport d’art entre centres educatius valencians amb alumnat de diferents edats i tipologies també diverses. Des d’una escoleta d’educació infantil a una escola d’adults, passant per centres educatius per a persones amb diversitat cognitiva, instituts, col·legis o universitats populars.

Moguda! és fruit de les converses mantingudes amb agents, centres educatius i associacions del barri que acull l’IVAM. Per això, en les seues primeres edicions, els destinataris van ser centres veïns del museu per a, més tard i a poc a poc, creuar l’antic llit del riu Túria i créixer per la ciutat de València.

Esta biblioteca escolar itinerant d’art, és un projecte plural, creat des de la confiança i col·laboració de diversos agents que ho mantenen i activen, com María Díaz Tebar -bibliotecària escolar encarregada de la coordinació tècnica- o Fani Grande -escriptora i comunicadora- a càrrec de les diferents activacions lectores del projecte en els seus diferents centres. Els fons de llibres que creguen Moguda! són adquirits en llibreries del barri o pròximes al museu i tots els catàlegs són de consulta lliure en la web de l’IVAM i en els centres escolars.

Consulta els catàlegs dels llibres de cada centre educatiu


Col·labora