Moguda!

La biblioteca escolar itinerant de l’IVAM

Centres educatiusBarriRecursosIVAM Centre Julio GonzálezTerritori

Moguda! La biblioteca escolar itinerant de l’IVAM és el projecte de dispositiu mòbil del museu que arriba aquest curs a la seua tercera edició. Amb Moguda! l’IVAM proposa conformar unes xicotetes biblioteques itinerants escolars de caràcter artístic que viatgen des de les seues caixes de transport d’art entre centres educatius valencians de diferents edats i tipologies: des d’una escoleta d’educació infantil, a una escola d’adults, passant centres educatius per a persones amb diversitat funcional, instituts, col·legis o universitats populars.

Moguda! és fruit de les converses mantingudes amb agents, centres educatius i associacions del barri que acull l’IVAM, és per això que en les seues primeres edicions els destinataris han sigut centres veïns del museu, oferint d’aquesta manera un recurs útil i singular que connectarà les relacions de la institució amb el teixit pròxim. Malgrat això, en aquesta tercera edició que arranca en el curs 22-23, Moguda ix del barri i creua el riu per a aterrar en l’IES del Clot, salta pels barris de la ciutat fins a l’EPA Vicent Ventura i crea una nova deriva del projecte associada al programa d’estudis de l’IVAM, la UV i UPV amb Moguda Articulacions, oferint un fons específic de consulta a l’alumnat del programa en l’IVAM (fons germà del ja existent de +Moguda la biblioteca de l’IVAM per al professorat, que ja habita la Biblioteca del museu pensada per a la consulta de docents interessats en art i educació).

Moguda! és un projecte plural, creat des de la confiança i col·laboració de diversos agents que ho mantenen i activen, com María Díaz Tebar -bibliotecària escolar encarregada de la coordinació tècnica- o Fani Grande -escriptora i comunicadora- a càrrec de les diferents activacions lectores del projecte en els seus diferents centres. Els diferents fons de llibres que creguen Moguda! són adquirits en llibreries del barri o pròximes al museu i tots els catàlegs són de consulta lliure en la web de l’IVAM i en els centres escolars.

Consulta els catàlegs dels llibres de cada centre educatiu


Col·labora