Moguda!

La biblioteca escolar itinerant de l’IVAM al barri

Centres educatiusBarriRecursosIVAM Centre Julio González

Moguda! La biblioteca escolar itinerant de l’IVAM al barri és un projecte pilot amb el qual el museu proposa conformar una petita biblioteca itinerant escolar de caràcter artístic que viatge, durant el curs acadèmic, entre els centres educatius propers a el museu.

L’objectiu principal de Moguda! s’assenta en la possibilitat de crear un dispositiu mòbil conjunt entre els cinc centres educatius propers al museu, oferint d’aquesta manera un recurs útil i singular que connecte les relacions de la institució amb el teixit proper.

Atès que el projecte és fruit de les necessitats territorials del barri del Carme, Moguda! s’articula a partir de la col·laboració amb agents de proximitat i col·laboracions horitzontals.

La itinerància de Moguda! compta amb la col·laboració especial de l’escriptora Fani Grande, com activadora i agitadora dels fons bibliogràfics dels centres

*Maria Díaz Tebar és gestora d’informació i bibliotecària independent. Especialitzada en noves alfabetitzacions (informacional, digital i mediàtica) en l’educació. Combina el disseny i realització de tallers sobre alfabetitzacions múltiples per a centres educatius i biblioteques públiques, amb el treball de coordinació de biblioteques escolars i gestió de projectes webs i plataformes digitals.

*Fani Grande és escriptora, guionista de televisió i experta en comunicació. Ha treballat en cinema, teatre, ràdio, televisió, premsa escrita i digital i en centres educatius. Impartís cursos per a millorar l’oratòria i sobre com parlar en públic. També fa tallers sobre marca personal, l’ús ètic de les xarxes socials i d’escriptura creativa. Li encanta fer xarrades sobre foment lector i l’ofici d’escriptora.