L’IVAM presenta l’exposició Assajos sobre “lo cutre”. Lectures de l’arxiu Miguel Benlloch

Convocatòria

Convocatòria Miguel Benlloch

La directora del Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), Nuria Enguita, i els comissaris Alejandro Simón, Joaquín Vázquez i Mar Villaespesa, presentaran als mitjans la mostra Assajos sobre “lo cutre”. Lectures de l’arxiu Miguel Benlloch.

L’exposició reuneix performances, obres, textos i documents de Miguel Benlloch (Loja, 1954 – Sevilla, 2018), pioner de l’art performatiu, en la major part procedents de l’archivomiguelbenlloch.net. La mostra també presenta obres creades ex professo pels artistes Equipo re, Julio Jara, Guille Mongan, Álvaro Romero, María Salgado i Fran MM Cabeza de Vaca en interlocució, correspondència o rèplica amb les de Miguel Benlloch.

El treball de Miguel Benlloch té com a denominador comú l’oposició al que es considera normatiu i el qüestionament de les categories heterocentrades i binàries: masculí/femení, actiu/passiu, productiu/improductiu, salut/malaltia, entre altres, i s’interna en processos de des-identificació que li van permetre avançar en un projecte vital i artístic, que va ser i és polític.

  • Dimecres, 10 de novembre de 2021
  • 11.00 hores
  • Galeria 3 de l’IVAM. Guillem de Castro, 118. València