Estudi obert. LUCE
Un diàleg amb Pinazo en l'espai públic
En el marc de l’exposició Pinazo en l’espai públic, hem convidat a l’artista LUCE a dialogar amb l’obra de Pinazo i amb la mateixa ciutat. El resultat és aquest Estudi obert, però també una sèrie de passejos que ens convidaran a mirar d’una altra manera el quotidià.
“La meua pràctica sorgeix del fet de desplaçar-me sense pressa, del privilegi de detindre’m quan alguna cosa m’estimula, del no tindre la preocupació d’arribar tard a cap lloc. Els mesos d’estiu de l’any passat vaig trobar una nau industrial abandonada i vaig decidir detindre’m allí, convertint aquell refugi a la fresca en el meu estudi d’estiu.
La invitació de l’IVAM, en el marc de l’exposició Pinazo en l’espai públic, em brinda l’oportunitat de traslladar ara el meu taller a una de les seues sales. Durant un temps, aquesta es transformarà en el meu Estudi obert: l’espai on produir, crear, mostrar i compartir les diferents línies d’acció i investigació que em lliguen a la ciutat de València i als significats i usos dels seus espais.
La sala es convertirà durant aquests mesos en un lloc on podreu trobar-me treballant i conversant. I al seu torn, en l’espai on es mostren les obres que vaja generant a partir del descobriment, el joc i la resignificació d’elements trobats a la ciutat i els seus voltants: tendals abandonats, pilotes emblanquinades, pots de pintura amb mostres de colors… Moltes d’elles són fruit de processos iniciats fa uns anys i que continue desenvolupant. I altres es produeixen expressament per a activar-les durant les rutes per la ciutat, que podrem realitzar des del mes de juliol.
Aquesta proposta pretén, a partir del diàleg amb l’exposició d’Ignacio Pinazo, generar ressons, connexions i expansions de la seua obra amb les meues pràctiques artístiques en l’espai públic. I reflexionar, a través de les geografies urbanes compartides, sobre la possibilitat d’entendre i relacionar-se amb la ciutat d’una manera diferent.”
BIO:
El treball de LUCE (València, Espanya, 1989) naix lligat a l’àmbit de la ciutat i la tipografia. Investiga les associacions que es generen entre art i entorn, fomenta la comunicació amb la ciutat i convida a explorar-la per a comprendre el seu funcionament i la manera com ens relacionem amb ella. El seu quefer es basa en l’experiència i es tradueix en subtils intervencions en el mobiliari urbà, així com en peces creades a partir d’objectes que troba durant la seua deriva per la ciutat. La dualitat entre grafiti i escriptura s’estén per la seua obra per a donar lloc a un cos de treball en el qual les idees són transmeses a través de les paraules, i aquestes són generadores d’unes històries que posen en relació elements com un carrer amb un nom —el seu en nombroses ocasions— o un objecte amb una temporalitat específica. LUCE resignifica objectes amb les seues accions, normalment documentades en fotografies, i recorre a la repetició perquè la seua pràctica es torne recognoscible i fomente el desenvolupament de nous discursos.