Visiteu les artistes de la col·lecció de l'IVAM

Centres educatiusL’IVAM EN VIUPrimàriaSecundàriaIVAM Centre Julio González

Veure un museu –i la història de l’art– amb ulleres crítiques?

És possible mirar més enllà dels grans “genis” de l’art?

On estan les dones artistes en la Història de l’Art?

Amb aquesta visita dinamitzada recorrerem l’IVAM saltant per obres seleccionades d’entre les milers que conformen la col·lecció del museu, per a descobrir, jugar i rellegir obres d’art contemporani des d’una mirada actual, reflexiva i crítica amb la tradicional Història de l’Art.

Dates 2024

2, 9, 16 i 23 de febrer
1, 8 i 22 de març
12, 19 i 26 d’abril
3, 10, 17 i 24 de maig

Cos, espais i danses per a ballar el museu

Centres educatiusL’IVAM EN VIUSecundàriaIVAM Centre Julio González

La proposta Remoure té l’exposició popular en el centre. A partir de la mostra, realitzem un recorregut dialogat, ens plantegem qüestions sobre l’art popular i contemporani, així com sobre les seues diverses representacions. A partir d’una selecció de les seues obres, durant la visita podrem reflexionar sobre moviments socials i culturals en els quals els cossos i les danses han tingut un paper clau. De la mà d’una mediadora cultural i d’una ballarina professional, recorrerem les sales de l’exposició mantenint un diàleg obert i constant que ens permetrà qüestionar-nos el que es considera, en l’actualitat, un ball popular; la seua representació i els seus imaginaris possibles.

Dates 2024

1, 8, 15, 22 i 29 de febrer
7 i 21 de març
11 d’abril

Relacionats

popular

05 oct. 2023 – 14 abr. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González

Preguntes i reflexions sobre “el popular” en la cultura jove

Centres educatiusL’IVAM EN VIUSecundàriaIVAM Centre Julio González

Són totes les cultures iguals?

Les percebem amb el mateix valor?

Existeix una altura mínima cultural per a accedir a uns o altres espais?

És el museu un lloc d’elit cultural?

Com es posiciona –i s’entén– l’art contemporani?

La categoria del popular, i de totes les seues manifestacions artístiques, ha mutat al llarg dels dos últims segles: de l’art del poble (o folklore), passem a parlar de l’art del populatxo, marginal, sense bagatge cultural ni gust. En aquest recorregut mediat per l’exposició Popular, reconsiderarem el que és catalogat com a alta i baixa cultura, estarem atents als clixés, estereotips i pensaments limitants sobre la cultura que produïm i consumim, especialment la gent més jove.

Dates 2023

16, 23 i 30 de novembre
7, 14 i 21 de desembre

Desafiaments i pulsions en el poal blanc

Centres educatiusPrimàriaSecundàriaIVAM Centre Julio González

A partir del procés de reflexió i treball generat des del projecte Inventari. Poliglotia (Pensar en comú el museu), que va cristal·litzar en l’acció Els clevills del No, convidem a l’alumnat d’Educació Primària i Secundària a continuar pensant en comú els museus, el museu, el nostre museu. Recorrent alguns dels espais de l’IVAM, revisarem conceptes apresos sobre els centres d’art contemporanis i sobre les seues obres, desempolsarem vells clixés i participarem en una desenfadada acció work in progress amb la qual reflexionar sobre els límits i les fronteres que el museu imposa, conscientment i inconscientment, als qui traspassen (o no) les seues portes.

Dates:
20 i 26 gener 2023
3, 9, 17 i 23 febrer 2023
3, 9, 24 i 30 març 2023
21 i 27 abril 2023
4, 12, 18 i 26 maig 2023

Inscripció:
(una inscripció per sessió – hi ha dues sessions diàries)

20 de gener: inscripció ací
26 de gener: inscripció ací
24 de març: inscripció ací
21 d’abril: inscripció ací
27 d’abril: inscripció ací
4 de maig: inscripció ací
12 de maig: inscripció ací

Narracions i perspectives artístiques de l’Europa de postguerra

Centres educatiusSecundàriaIVAM Centre Julio González

ZERO i les avantguardes de postguerra a Europa és un viatge per la utopia d’aquells artistes que, acabada d’acabar la Segona Guerra Mundial, es van reunir entorn de la revista Zero per a plantejar nous reptes conceptuals, materials i formals a l’hora de crear. O, el que és el mateix, demanaven començar «des de zero» després dels horrors materials i morals ocorreguts en la contesa bèl·lica. Des d’una actitud de rebuig als valors plàstics defensats per la generació anterior, s’oposen a la condició elitista i excepcional de la figura de l’artista per a promulgar un art accessible i una consideració del creador com un membre més de la societat. Durant la visita a l’activitat, l’alumnat participarà d’una revisió crítica de la producció artística contemporània connectant-la amb la situació sociosanitària actual des del posicionament conscient, la performance i l’humor. Tot això a partir d’obres clau de l’exposició.

Dates:
20 i 27 octubre 2022
3, 10, 17 i 24 novembre 2022
1 i 15 desembre 2022