Sol Picó i Olga Pericet, ambdues Premi Nacional de Dansa, actuaran a l’IVAM en el marc del cicle d’activitats de Posar el Cos

Nota de premsa

NP Olga Pericet

L’IVAM continua amb la seva tasca formativa i de difusió de coneixement a través de les Activitats del museu amb un programa d’arts escèniques que compta amb algunes de les figures més representatives del país com són l’artista Premi Nacional de Dansa 2018, Olga Pericet, i la intèrpret Sol Picó.

Sota el títol Posar el Cos l’IVAM oferirà un cicle de tallers, assajos i espectacles liderats per aquestes dues figures de la dansa espanyola als quals es podrà assistir de forma gratuïta fins a completar aforament.

El cicle s’iniciarà amb la bailaora Premi Nacional de Dansa 2018 en la categoria d’Interpretació, Olga Pericet, qui, el 12 de decembre desenvoluparà un taller per a públic adult, només per a aquells que s’hagen inscrit abans del 5 de decembre, en el qual coneixeràn el procés d’investigació teòric-pràctic que la bailaora fa quan desenvolupa les seues peces.

Al taller s’analitzarà la figura de la també bailaora Carmen Amaya, esborrant prejudicis i investigant el seu record. El resultat serà una peça d’investigació titolada Un cuerpo infinito, que Pericet Presentará als Teatres del Canal de Madrid el 2019.

Al dia següent, el 13 de desembre actuarà al hall del museu a les 19.00 hores.

Per a l’ocasió anirà acompanyada de dos cantaores, un guitarrista i un percussionista, qui a través de la seva interpretació s’acostaran a la figura d’una altra gran bailaora Carmen Amaya. Aquesta actuació, titulada Enfocament, sotmetrà la imatge de Carmen Amaya a un desenfocament poètic integrant en l’espectacle una xarxa de pensadors del moviment i pensadors en moviment. Traurà a la llum records d’aquesta bailaora, que per Pericet constitueix en si mateixa “una estrella que va il·luminar el flamenc espanyol” l i que és una “dona Big-Bang” de la qual hi ha poca documentació recollida.

El director de l’IVAM, Jose Miguel G. Cortés, ha assenyalat que és un privilegi per al museu poder oferir les actuacions d’aquestes dues grans coreògrafes i ballarines a tot el públic que desitgi assistir de forma gratuïta. Cortés ha afegit que “el museu té sempre les portes obertes per a tots i totes els valencians i valencianes, així com visitants, per tal de que puguen gaudir d’esdeveniments d’aquest nivell en un ambient distés i envoltats de cultura, com la que ofereixen les galeríes del museu”.

OLGA PERICET
Després d’estudiar amb mestres de la talla de Matilde Coral, Manolo Marín, Maica Moyanoo José Granero, s’ha consolidat com
solista i artista convidada de companyies com la de Rafaela Carrasco, Nou Ballet Espanyol o el Ballet Nacional d’Espanya.

La bailaora ha compartit escenari amb Ana Laguna, Nacho Duato o Enrique Morente i ha rebut guardons procedents de diferents organismes espanyols com el Premi Nacional de Dansa 2018, atorgat pel Ministeri de Cultura i Esport, el de RNE o el premi MAX d’Arts Escèniques a la millor Ballarina Principal. Les seves coreografies han passat per teatres i gales com el Flamenc Festival de Washington, Nova York City Center, l’Emerson Majestic Theater de Boston, el Arsht Center de Miami, el Sadler ‘s Wells de Londres, la Maison de a Danse de Lió, el Festival de Flamenc de Tel Aviv a Israel oa l’Opera House de Sidney.

Relacionats

Sol Picó “Perseguint un somni”

19 des. 2018
EscèniquesIVAM Centre Julio González

Sol Picó. “Halab”

20 des. 2018
EscèniquesIVAM Centre Julio González