LOST IN TRANSITION _un poema performatiu

29 setembre 2016 – 15 gener 2017

Nota de premsa

dossier-lost-in-transition-cabello-carceller-val

Lost in Transition. Un poema performatiu de Cabello/Carceller és un projecte site-specific, adaptat i ideat específicament per a un espai concret, la Galeria 6 de l’IVAM, sobre la construcció de les identitats i els gèneres, un tema sempre present en els treballs de les artistes.

Apel·la a l’espai expositiu com a lloc obert a narratives transicionals. Per això fixa la seua mirada en l’escala que comunica les dues plantes d’aquesta galeria del museu, a priori un element arquitectònic aliè a la funció expositiva.

Com a vincle entre dos espais, l’escala preveu un ús secundari. No obstant això, en aquest projecte ha estat escollida com a eix conceptual. Perpetu lloc de transició, passa a ser l’escenari central ideal, metàfora de les zones intermèdies, del continu moviment i el canvi.

La tradició teatral i cinematogràfica o l’espectacle han atorgat a l’escala un paper essencial per a la presentació/introducció dels seus protagonistes. L’espai entre un lloc i un altre activa en el context de Lost in Transition la percepció de l’ambigüitat, transitorietat i variabilitat dels gèneres.