Conversa entre les artistes Helena Cabello i Ana Carceller con la comissària d’exposicions Alba Braza

ConversesIVAM Centre Julio González

Conversa entre les artistes Hellena Cabell i Ana Carceller con la comissària d’exposicions Alba Braza amb motiu de l’exposició “CABELLO/CARCELLER. LOST  IN TRANSITION _un poema performativo”

“Lost in Transition _un poema performativo” apel·la a l’espai expositiu com a lloc obert a narratives transicionals. Per a açò fixa la seua mirada en l’escala que comunica les dues plantes de la Galeria 6 de l’IVAM, a priori un element arquitectònic ajeno a la funció expositiva mateixa. Com a vincle entre dos espais, l’escala preveu un ús secundari, no obstant açò en aquest projecte ha sigut triada com a eix conceptual. Perpetu lloc de transició, passa a ser l’escenari central ideal, metàfora de les zones intermèdies, del continu moviment i el canvi.

La tradició teatral i cinematogràfica o l’espectacle han atorgat a l’escala un paper essencial per a la presentació/introducció dels seus protagonistes.

L’espai entre un lloc i un altre activa en el context de Lost in Transition la percepció de l’ambigüitat, transitorietat i variabilitat dels gèneres.

Alba Braça (València, Espanya, 1980) és comissària d’exposicions i treballa com a coordinadora de projectes culturals i de mediació artística en Culturama SL. És llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de València, especialista en Museologia, Museografia i Conservació de Museus per la Universitat Politècnica de València i egressada en el Màster en Gestió i Anàlisi de l’Art Actual per la Universitat de Barcelona.