L’IVAM i Les Arts conviden als Amics i Amigues del museu a l’assaig de l’òpera Macbeth amb Plácido Domingo

Les dues institucions col·lboren per a vincular les arts plàstiques i la música

Nota de premsa

Nota invitació Òpera Amics de l’IVAM

València. En el marc de l’acord de col·laboració entre l’IVAM i el Palau dels Arts Reina Sofia, els Amics i les Amigues de l’IVAM podran assistir convidats a l’assaig general de l’òpera Macbeth de Giuseppe Verdi amb Plácido Domingo en el paper de Macbeth, el pròxim 2 de desembre a les 19h. Es tracta d’una de les accions conjuntes que han iniciat les dues institucions capdavanteres de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de vincular el món de les arts plàstiques amb el de la música.

La invitació a l’assaig de l’òpera permetrà als Amics i Amigues de l’IVAM conèixer ‘in situ’ el treball previ a l’estrena d’una producció com Macbeth en la Sala Principal del Palau de les Arts. Va ser el primer Shakespeare que el compositor de Busseto va portar a l’escena operística i compta amb Plácido Domingo com a estel del repartiment en el seu paper número 145. L’hongarés Henrik Nánási torna al podi de les Arts amb aquest Verdi després del seu èxit amb El castell del duc Barbazul l’any passat. El repartiment està format per intèrprets de prestigi com la mezzosoprano russa Ekaterina Semenchuk (Lady Macbeth), el tenor italià Giogio Berrugi (Macduff) i el baix rus Alexánder Vinogradov (Banquo). El públic gaudirà en directe del treball del director alemany Peter Stein, que signa la posada en escena de Macbeth, una coproducció de Salzburg i l’Òpera de Roma.

Com a part d’aquesta col·laboració entre l’IVAM i Les Arts, durant tota la temporada operística s’exposen en diferents espais interiors i exteriors del Palau Regna Sofia obres significatives de la Col·lecció d’escultures de l’IVAM, d’artistes com Andreu Alfaro, Miquel Navarro, Martín Chirino, Tony Smith, Richard Serra o Jaume Plensa. En aquesta línia d’activitats conjuntes, des del passat mes d’octubre, un diumenge al mes els alumnes del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo, realitzen un recital operístic en l’IVAM. La pròxima cita serà el diumenge 13 de desembre.

L’objectiu de l’IVAM amb aquestes activitats adreçades exclusivament als seus Amics i Amigues i Membres d’Honor es convidar a tots els amants de l’art i la cultura a participar de forma més activa en el museu.