L’exposició ‘Testigos del arte’ obri el cicle d’activitats conjuntes de l’IVAM i les Arts

Per primera vegada, les dos institucions culturals punteres de la Comunitat apleguen esforços per a difondre l’art

Nota de premsa

València. L’intendent director artístic del Palau de les Arts Reina Sofia, Davide Livermore, i el director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, han presentat hui l’exposició “Testimonis de l’art (diàleg entre lírica i plàstica)”, amb què comença el cicle d’activitats conjuntes de les dos institucions per a la temporada 2015-2016.

Livermore ha agraït a José Miguel Cortés la seua implicació des del primer moment en la nova etapa de les Arts. “És fonamental per les Arts, com a teatre públic, sumar esforços amb els centres culturals de València i de la Comunitat Valenciana per a treballar per una major projecció i presència de la cultura en la societat”.

Des del 2 d’octubre fins al 16 de juliol de 2016, diferents espais de l’interior i l’exterior de les Arts acolliran una mostra de huit escultures especialment significatives en la col·lecció de l’IVAM d’autors tan rellevants com Andreu Alfaro, Miquel Navarro, Martín Chirino, Tony Smith, Richard Serra o Jaume Plensa. José Miguel G. Cortés ha destacat que amb la col·laboració es pretén “vincular el món de les arts plàstiques amb el de la música” i que “per primera vegada dos institucions punteres a la ciutat de València i la Comunitat uneixen esforços per a difondre l’art”.

Es tracta de la segona aportació de l’IVAM a la desena Temporada de les Arts, després de la cessió de les instantànies del fotògraf alemany Herbert List que serveixen d’imatge a les diferents propostes artístiques d’aquest curs líric.

Davide Livermore i José Miguel G. Cortés han avançat també algunes de les línies de treball de l’acord entre el teatre d’òpera i el museu, que aborden aspectes artístics, didàctics i de promoció. Segons ha explicat Livermore, les Arts participarà en l’activitat de l’IVAM amb les interpretacions que els artistes del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo duran a terme al Museu en consonància amb l’oferta expositiva.

Les dos institucions també iniciaran una política de comunicació en comú que els permeta multiplicar la visibilitat i el públic. Les propostes inclouen compartir enllaços en les respectives pàgines web i l’intercanvi de suports publicitaris, de manera que els espectadors i visitants de les propostes de les Arts i l’IVAM tinguen coneixement recíproc de la programació de les dos institucions. En els entreactes de les representacions operístiques es projectaran diverses imatges de la col·lecció de l’IVAM amb l’objectiu d’incidir en l’estreta relació de pintura o escultura amb la música o les arts escèniques.

Entre les actuacions conjuntes, el director intendent de les Arts participarà l’1 de novembre a l’IVAM en l’homenatge a Pier Paolo Pasolini, amb motiu del 40 aniversari de l’assassinat del poeta, escriptor i director de cine italià.

L’IVAM i les Arts estan considerats dos referents artístics a nivell nacional i internacional, el primer en les arts plàstiques i el segon en la música i les arts escèniques. La cooperació entre els dos centres culturals busca explorar noves formes d’interacció entre música i arts plàstiques visuals, a més d’aconseguir més presència de les dos institucions a la ciutat de València i a la Comunitat Valenciana.

Galeria