L’IVAM ret homenatge a Pasolini en el 40º aniversari de la seua mort

Lectura de poemes, un recital musical i una taula redona recordaran al cineasta i escriptor

Nota de premsa

PDF Nota Homenatge Pasolini en l’IVAM

València. L’IVAM tributa un homenatge al cineasta, poeta i escriptor Pier Paolo Pasolini aquest cap de setmana a través de diverses activitats entre les quals s’inclou una lectura poètica, un concert i una taula redona. L’homenatge coincideix amb el 40º aniversari del seu assassinat que va tenir lloc el 2 de novembre de 1975 en la platja italiana d’Óstia, a pocs quilòmetres de Roma. Considerat un dels intel·lectuals més destacats del segle XX, el seu brutal assassinat és encara un enigma.

El divendres 30 d’octubre a les 19h el poeta i traductor Joan Navarro i l’escriptor Salvador Jàfer recordaran a Pasolini a través d’una lectura comentada de les seues obres, amb especial atenció als relats de ‘Estimat Meu’ i els poemes de ‘Transhumanar i organitzar’ escrits pel prolífic i multidisciplinari autor italià. A continuació, els dos experts conversaran sobre la faceta literària de Pasolini, quasi fagocitada per la seua consagració com a cineasta amb pel·lícules com ‘Il Decameron’ o ‘Il vangelo secondo Matteo’.

El diumenge 1 de novembre a les 13h el director-intendent del Palau de les Arts, Davide Livermore, participarà en l’homenatge a Pier Paolo Pasolini amb un recital musical interpretant temes italians dels anys 50 i 60. Acompanyat al piano per José Ramón Martín, Livermore abordarà un repertori que inclou coneguts temes de compositors italians com Paolo Conte, autor de la cançó ‘Azzurro’, de Domenico Modugno i la seua ‘Volare’ i Lucio Battisti, un dels músics i cantants més influents de la història de la música popular italiana.

El recital començarà amb una intervenció de l’actriu Rosana Pastor que llegirà una selecció de poemes de Pier Paolo Pasolini.