L’IVAM presenta l’exposició ‘IMAGINARIS MECÀNICS I TÈCNICS EN LA COL·LECCIÓ DE L’IVAM’

Convocatòria

Convocatòria

València. La directora de l’IVAM, Nuria Enguita, la comissària, María Jesús Folch i el Director de Distribució de Xarxa Territorial Est de Banc Sabadell, Ramón Satorra, presentaran als mitjans l’exposició: IMAGINARIS MECÀNICS I TÈCNICS EN LA COL·LECCIÓ DE L’IVAM, dimecres que ve 10 de març a les 11,00 hores, amb un recorregut per la mostra.

L’exposició, que ocuparà les galeries 4 i 5 del museu, i compta amb la col·laboració de Fundació Banc Sabadell, reuneix obres de quasi 300 artistes que van crear imaginaris capaços de reflectir l’esperit de la cultura industrial que els envoltava. La mostra és un recorregut per a entendre la influència de la màquina en la humanitat a partir del segle XX i el seu impacte en el món de l’art, sempre obert a la incorporació de nous materials i nous llenguatges. La llista d’artistes inclou primeres figures de l’escena creativa amb les quals es pretén posar en valor i donar a conéixer el ric patrimoni que conserva el museu.

La mostra inclou obres de la Col·lecció de l’IVAM, així com de nombroses col·leccions públiques i privades entre les quals es troben: el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia (Madrid), Museu d’Art Contemporani – MACBA (Barcelona), IVAC-La Filmoteca (València), Col·lecció CAL CEGO (Barcelona), FundacióJuan March (Madrid), Museu d’Art Abstracte Espanyol (Conca), Museu Internacional de Titelles d’Albaida, l’Espai Alfaro, el Museo de la Telecomunicación Vicente Miralles Segarra (València), la biblioteca personal de Álvaro Pons, Colección José Aleixandre o Colección Iban Ramón.

Aquest ambiciós projecte es complementa amb una mostra documental situada a la Sala de la Biblioteca titulada Anotacions sobre abstracció geomètrica a Espanya. Els materials que inclou confirmen la importància de l’art abstracte i el seu vessant geomètric en el panorama artístic espanyol dels anys seixanta i setanta del segle XX.

  • Dimecres, 10 de març 2021
  • 11:00 h
  • Galerias 4 i 5 de l’IVAM. Guillem de Castro, 118. València