CLIMAVORE. Conferència de Cooking Sections
Programa Articulacions
Al llarg dels segles, els humans van aprendre a mantindre una dieta sana i continuada “allargant” les estacions: conservant, fermentant, sortint, adobant, congelant, assecant i curant els aliments. Podien collir en temporada i menjar l’excedent fora. Però en l’actualitat aquesta lògica ha quedat totalment trastocada. CLIMAVORE proposa com menjar a mesura que els humans canvien els climes. O, en realitat, com viure com a humans en climes canviants. A mesura que avancen les estacions, reconeixem que és crucial menjar menys proteïnes de carn industrial, més productes cultivats localment o més plats a base de plantes, però potser no n’hi ha prou. Enmig de la crisi climàtica i els durs advertiments que la humanitat ha de canviar dràsticament el seu mode de vida per frenar les emissions de carboni i la pèrdua de biodiversitat, alhora que recolza estructures laborals i socials ètiques, aquesta xerrada explora maneres d’abordar els llegats de l’industrialisme i l’extractivisme. El seu objectiu és anar més enllà d’una dieta carnívora, omnívora, locívora, vegetariana o vegana i pensar en el CLIMAVORE com una manera de menjar, viure i estimar que defineix el futur en una nova època de descentralització dels éssers humans en aquest planeta.
Cooking Sections examina els sistemes que organitzen el món a través del menjar. A través d’instal·lacions, performances i vídeos que responen a les necessitats del lloc, exploren els límits que se superposen entre l’art, l’arquitectura, l’ecologia i la geopolítica. Fundada a Londres el 2013 per Daniel Fernández Pascual i Alon Schwabe, la seua pràctica utilitza el menjar com a lent i eina per observar paisatges en transformació. Des del 2015 han treballat en múltiples iteracions del projecte a llarg termini CLIMAVORE, que explora com menjar a mesura que els éssers humans canvien els climes. El 2016 van obrir The Empire Remains Shop.