‘Assajos sobre “lo cutre”. Lectures de l’Arxiu Miguel Benlloch’, Performances de Julio Jara, José Luis Ortiz Nuevo i Álvaro Romero

En el marc de "Assajos sobre "lo cutre"", Julio Jara, José Luis Ortiz Nuevo i Álvaro Romero "dialogaran" amb Miguel Benlloch

EscèniquesIVAM Centre Julio González

11 novembre 20h
Sueño Contigo, Julio Jara
Bona vesprada. Sueño Contigo arriba a vostés, com tots els dies, amb aquest entusiasme que ens aviva en viu; entusiasme renovat per una peculiaritat, salta a la vista: estem en un altre escenari, València. A-corrent anem. Canviem de plató però no de viatge, el viatge de Sueño Contigo. Viatge a la intimitat des de les seues cases a la nostra llar, el de tots, Un, infinit, i molts més. Per què tota obra és llar sobrevolem l’íntim, el mesurat, la casa, el museu, la catedral, el fet profà, amb la intenció de desbordar el significat que tot espai i temps guarda gelosament. Cap a on anem si el món de les idees ens està dient adeu, es mor? I fa mal aquest ornament de dolor que dibuixem. Què serà allò que no sent res, fem, i que gràcies al seu abundant i dispers desordre, pèrdua, fa que el que tan sols és, la qual cosa mesura i renda, d’inevitable decepció, recobre en això la seua totalitat Miguel sense deixar de ser absència?

12 novembre 19h
José Luis Ortiz Nuevo
MIGUELITO MÍO BENLLOCH DEL TIEMPO és una declaració d’amor un joc de paraules una ratlla en la memòria un experiment públic una demostració de nostàlgia un “cierro florecío” una litúrgica gallarda un bes una veu un gest un reguitzell de floretes un bàlsam una vacuna contra la hipocresia i la por de les criatures pusil·lànimes sotmeses pels concordats del poder qualsevol que siga el poder i qualsevol que siguen els concordats que manen ordre i silenci.

Memoria tengo, Álvaro Romero
Existeix diversitat de veus en la teua pròpia veu? La veu té posició, qualitat, gènere, ideologia? És el seu so una prolongació del nostre cos? Abordar aquestes preguntes des d’unes lectures en el cant, l’escolta atenta a companyes i unes variacions des del cos insistiran a desobeir l’obligatorietat del gènere. “Baixar la veu perquè se senten moltes altres veus en aqueix comú de la desidentificació” va escriure Benlloch, i en aquesta acció ens preguntem, és la veu distinció, unió o comunió?

+ info

INSCRIPCIONS

Reserva prèvia en: ivam@consultaentradas.com o al telèfon 976004973 (dilluns a dissabte de 9 a 20h).

 

Relacionats

Miguel Benlloch

11 nov. 2021 – 01 mai. 2022
BibliotecaExposicióIVAM Centre Julio González