GABI MARTÍNEZ: CANVIAR EL RELAT

GABI MARTÍNEZ: CANVIAR EL RELAT

Canviar el relat. Una nova sensibilitat per la natura, CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), 2020

Conversa amb l’escriptor Gabi Martínez, emmarcada en el cicle Canviar el relat. Una nova sensibilitat per la natura, que organitzà el CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) entre febrer i març de 2020.

El cicle Canviar el relat compta amb la participació d’escriptores i filòsofs que, des de la seua obra, busquen transformar els relats que ens sostenen i situar l’experiència humana en una relació amb el seu entorn, per a fer possible una nova manera de ser i viure al nostre planeta.

Gabi Martínez és escriptor, guionista i periodista. Considerat un dels renovadors de la literatura de viatges en l’Estat espanyol, la seua trajectòria com a escriptor també l’ha vinculat al nature writing. Ha publicat Los mares de Wang (Alfaguara, 2008), Sólo para gigantes (Alfaguara, 2011), Las defensas (Seix Barral, 2017) i –entre les publicacions més properes al cicle Presentes densosEn la barrera (Altaïr, 2012), així com Animales Invisibles (Capitán Swing y Nórdica Libros, 2019). També és un dels impulsors de Literaturna, un festival que convida a repensar la relació entre persones, creació i territori. En 2020 publica Un cambio de verdad (Seix Barral), una crònica sobre l’experiència radical d’una vida rural que es resisteix a ser esborrada per l’expansió urbana. En 2021 coordinà una de les sessions del cicle Presentes densos.