ECOCIDI: UN CONCEPTE JURÍDIC

ECOCIDI: UN CONCEPTE JURÍDIC

Stop Ecocidio, 2021.

El Panell Internacional d’Experts Independents, convocat per la Fundació Stop Ecocidio per a realitzar la definició jurídica d’aquest concepte, el concepte d’ecocidi, va concloure el seu treball de redacció al juny de 2021.

El treball per a dur a terme la redacció de l’informe, com va explicar Jojo Mehta, presidenta de la fundació, “ha sigut d’alt nivell col·laboratiu i amb informació per part de molts experts, incloent una consulta pública que va aportar centenars de perspectives legals, econòmiques, polítiques, juvenils, religioses i indígenes. La definició resultant està ben ajustada entre el que s’ha de fer de manera concreta per a protegir els ecosistemes i el que serà acceptable pels Estats. És concisa, es basa en sòlids precedents legals i encaixarà bé amb les lleis existents. Els governs la prendran de debò. Ofereix una eina legal viable que es correspon amb una necessitat real i urgent en el món.”

Des de Presentes densos, remetem a la web de la Fundación Stop Ecocidio, on es pot consultar el document que va redactar el Panell d’Experts i un vídeo de la seua presentació en castellà.