Audioguia del Racó de l’Olla

Audioguia del Racó de l’Olla

Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica (GVA)

El Racó de l’Olla és una zona geològicament deprimida situada en ple cor del Parc Natural de l’Albufera de València. Està situat entre la Devesa i l’Albufera, i constitueix, per aquesta raó, una zona de transició entre tots dos ambients. En aquest enclavament està situada la Reserva Natural del Racó de l’Olla, un lloc amb un elevat interés botànic i ornitològic.

Aquesta reserva, amb una superfície aproximada de 50 hectàrees, consta de dues grans zones: una d’ús públic, on es troba el Centre d’Interpretació Racó de l’Olla, que desenvolupa programes d’informació, divulgació, interpretació del patrimoni i educació ambiental, dirigits als centres educatius i al públic general; i una altra zona de reserva integral, destinada a la conservació de la biodiversitat i en la qual no es permet l’entrada. La zona d’ús públic conté així mateix una llacuna d’aproximadament 5 Ha. on s’ha assentat una part representativa de la flora i l’avifauna de l’Albufera. Al costat d’ella s’han construït observatoris d’avifauna, adaptats per a l’observació de diferents espècies d’ocells, principalment aquàtiques.

L’audioguia oficial, que compartim en la web de Presentes densos, compta amb 12 pistes d’àudio que es corresponen amb les 12 parades de l’itinerari d’observació que proposa el Centre d’interpretació.