Material del grup: El que hi ha entre un cavall i l’encavalcament

Un taller amb Álvaro Porras Soriano, Sofia Alemany Arozena i Miguel Rubio Tapia

L’activitat es va dur a terme els dies 17 i 19 d’octubre del 2022: dues sessions destinades a discórrer sobre sistemes d’estudi ia proposar relacions especulatives entre marcs teòrics, així com definir mètodes de recopilació de dades i estructures de recerca des de les arts visuals, als marges de l’academicisme universitari. Aquestes sessions, intervingudes per Sofia Alemán Arozena, Miguel Rubio Tapia i Álvaro Porras Soriano (artista del Programa d’Art i Context), es van plantejar com un grup d’estudi on es va col·lectivitzar la investigació dels assistents per generar rutes i intercanvis – fluids, apofènics i quimèrics– entre les propostes discursives de cada persona implicada a l’activitat.

Sofia Alemán Arozena (Tenerife, 1997) investiga entorn de la teoria i la pràctica fotogràfica, la seua relació amb el desenvolupament de la visualitat contemporània i el seu ordre simbòlic. És graduada en Belles Arts per la Universitat de La Laguna i la Manchester Metropolitan University. Va fer el Màster en Fotografia, Art i Tècnica, i el Màster en Producció Artística per la Universitat Politècnica de València. Actualment és estudiant del Programa de Doctorat en Art: Producció i Investigació a la Universitat Politècnica de València.

Miguel Rubio Tapia (La Palma, 1999) treballa des de la pràctica artística i el comissariat. El seu objecte d’estudi orbita al voltant de les formalitzacions que fa el poder, des de les tendències de producció capitalistes a la producció de coneixement, per legitimar-se i reproduir-se a través del cos. És graduat en Belles Arts per la Universitat de La Laguna, per la branca de Transdisciplinars. Actualment finalitza el Màster de Producció Artística de la Universitat Politècnica de València.