Taiat convida a ballar en l’IVAM

Nota de premsa

La companyia Taiat Dansa convoca a un grup de 25 intèrprets a partir de 10 anys fins a persones majors sense límit d’edat per a fer ballar l’IVAM. El museu acull el projecte Danse Generation: Construint Nous Mons, que pretén traslladar la dansa a tot tipus d’espais i de públics i que recorrerà diferents centres i institucions. Se celebra en el context de l’exposició que fins al 10 d’abril es pot veure en el museu i que ofereix una relectura sobre l’art del segle XX en la Col·lecció Permanent de l’IVAM a partir d’una cuidada selecció d’obres fonamentals de l’avantguarda històrica des de 1914 a 1945.

“Danse Generation proposa un qüestionament sobre l’evolució del cos en el transcurs del temps i sobre la tendència de la nostra societat de separar als individus segons l’aparença, l’edat i els seus interessos. Professionals i amateurs de diferents edats contribueixen a l’elaboració d’un llenç artístic actual i actiu necessàriament transfronterer, asseguren des de Taiat Dansa.

El projecte Danse Generation: Construint Nous Mons cerca trencar amb l’acadèmic de la dansa, i de l’art en general, per a donar lloc a obres i coreografies des d’altres supòsits, de la mateixa manera que els artistes de les avantguardes històriques van partir d’altres premisses, fora de l’acadèmic, en la cerca de nous llenguatges en les seues obres.

Les dates del taller seran del 22 al 28 de febrer i es desenvoluparà de 17.30 a 20 hores. La inscripció és gratuïta i s’ha de realitzar en l’IVAM.

Els 25 participants van a treballar amb les coreògrafes de Taiat Dansa, Meritxell Barberá i Inma García, posant en joc l’alteritat entre passat i present, entre memòria i acció, entre emergència i experiència per a proposar un treball coreogràfic al públic, fruit d’aquesta trobada intergeneracional, en el hall de l’IVAM.

No hi ha condicionaments físics ni límits d’edats. El projecte Danse Generation crida a ballar a persones de molt diferents edats, i formació en dansa, a proposar codis de moviment propis i realitzar una coreografia pensada per a tots.

Ballarins professionals, estudiants de dansa, amateurs, xiquets, adolescents, joves, pares i avis, van a reunir-se en l’IVAM per a trencar les barreres que separen a la dansa, i l’art en general, amb els ciutadans.

La il·lustradora Nuria Riaza ha col·laborat amb la companyia en l’elaboració del cartell oficial del projecte, que reflecteix a la perfecció el seu esperit, el de conjuminar propostes i participants diferents.