PROGRAMACIÓ EXPOSITIVA 2017

El museu inaugurarà 13 mostres, dedicades a artistes com ara Anzo, Helena Almeida, Joana Francés o Joana Hadjithomas i Khalil Joreige

Nota de premsa

dossier-programacio-2017

L’IVAM ha programat per a 2017 13 exposicions que responen a quatre línies temàtiques amb les quals es pretén dotar el museu d’identitat pròpia: les vinculades amb el Mediterrani; les que incideixen en el coneixement de la Col·lecció; les englobades sota la denominació “L’IVAM produeix” i les anomenades “mitologies individuals”.

Artistes internacionals com Joana Hadjithomas i Khalil Joreige, Robert Frank o Helena Almeida, però també artistes valencians com Anzo o Juana Francés tindran un lloc destacat en el programa expositiu del museu el pròxim any. El còmic torna de nou a l’IVAM de la mà de l’il·lustrador valencià Daniel Torres i es manté l’aposta per produir obres específicament per a la galeria 6 d’artistes de mitja cursa com Xavier Arenós, Carmela García i Nico Munuera.

Una altra de les claus que marquen la línia expositiva de l’IVAM per a 2017 és una vegada més l’aposta per donar visibilitat a les dones artistes dedicant mostres individuals. Novament, així mateix, es fa un esforç per posar en valor l’extensa col·lecció del museu, en aquesta ocasió posant el focus en un moment històric i un estil molt concret, com va ser L’eclosió de l’abstracció.

Tanmateix, el museu amplia les seues fronteres i ix de les galeries conegudes per estendre’s més enllà dels seus murs. Sota el títol de “L’IVAM produeix”, es conquistarà la façana del museu i s’intervindrà tant al Pati Obert (solar de l’IVAM) com l’interior de l’IVAMlab, per apropar així la creació artística a tot el públic, traure l’art al carrer i incitar a traspassar l’entrada i descobrir les riqueses que l’IVAM guarda al seu interior.

El 2017 serà per a l’IVAM un any important per incidir en la seua identitat específica, col·laborar amb museus internacionals i insistir en donar importància als artistes, discursos i formes de fer que moltes vegades no han rebut l’atenció que mereixien.