PODCAST VOCES IVAM: Teresa Lanceta o el arte de tejer como lenguaje universal

Nota de premsaIVAM Centre Julio González

En aquest episodi parlarem de com l’acte de teixir constitueix un llenguatge universal. Un vehicle poètic amb què explicar històries, activar la imaginació i construir mons expressius propis. Ho farem seguint l’exposició ‘Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert’, que proposa un viatge de textures, formes i colors a través de la trajectòria d’aquesta creadora especialitzada en l’art tèxtil.

La cartografia personal de Teresa Lanceta barreja teixit i vida. Així, ens porta del Raval de Barcelona a l’Atles Mitjà al Marroc, passant per la catifa espanyola del segle XV o la memòria de la Guerra Civil emmagatzemada en objectes quotidians. A més, l’autora indaga en els formats col·laboratius juntament amb artistes com Olga Diego, Pedro G. Romero i Xabier Salaberria; la comissària Leire Vergara; la cineasta Virginia García del Pino; el col·lectiu La Trinxera; l’artista i el pensador Nicolas Malevé i l’institut de secundària Miquel Tarradell.

En aquesta xerrada sobre tècniques i sabers populars, comptem amb la pròpia Teresa Lanceta i amb Nuria Enguita, directora de l’IVAM i comissària de la mostra juntament amb Laura Vallés Vílchez.