L’IVAM presenta l’exposició La presència i l’absència. Xavier Arenós

ConvocatòriaNota de premsa

PDF Xavier Arenós_VAL

València. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel G. Cortés, i l’artista valencià Xavier Arenós, presentaran La presència i l’absència. Xavier Arenós el dimecres 25 de gener, a les 11’00h, amb un recorregut per la mostra.

L’exposició, que es compon d’obres realitzades per l’artista Xavier Arenós (Vila-real, 1968) específicament per a la galeria 6 de l’IVAM, indaga en les ruïnes físiques i psíquiques de dos esdeveniments que van tenir lloc en la ciutat de València quan va ser capital de la Segona República durant la guerra civil espanyola, des de novembre de 1936 fins a octubre de 1937: l’Institut per a Obrers i el Pavelló Español per a l’Exposició Internacional de París.

A través de 7 obres i mitjançant l’ús de diferents tècniques com ara la fotografia, el vídeo, el dibuix i l’escultura, Xavier Arenós pretén indagar en eixos dos escenaris. Dos “llocs de la memòria” que després de ser traumàticament clausurats pel franquisme constaten com allò que va ser reprimit o va quedar inconclús perviu entre nosaltres com un fantasma que retorna una vegada i una altra amb noves forces.

 

  • Dimecres, 25 de gener, 11’00h
  • Galeria 6 de l’IVAM, C/ Guillem de Castro Nº 118