L’IVAM presenta la intervenció artística “Sota el núvol d’estiu”

L'objectiu és crear el que el grup *Aranea denomina "una abraçada atmosfèrica": un espai obert envolupant que, d'una banda, et convida a entrar i alhora, una vegada dins, et fa sentir protegit

Nota de premsa

dossier Aranea

València (21.06.19). L’IVAM presenta la intervenció artística efímera Sota el núvol d’estiu del grup d’arquitectura Aranea que busca convertir l’acció de travessar l’esplanada del museu, un espai que a l’estiu és poc habitable per la calor, en una experiència fresca.

La instal·lació consisteix en un anell suspés de 13×8 metres situat a una altura de 4,2 a 8 metres que emet aigua polvoritzada per a generar un microclima a l’entorn de l’IVAM, una espècie d’oasi amb importants baixades tèrmiques.

L’objectiu és crear el que el grup Aranea denomina “una abraçada atmosfèrica”: un espai obert envolupant que, d’una banda, et convida a entrar i alhora, una vegada dins, et fa sentir protegit.

La idea principal és que la pluja de l’IVAM incite a la trobada.

Quedem per a la pluja de les 5?

Ens veiem a la pluja del café?

Millor ens reservem per a la pluja de la nit, que hui hi ha sessió nocturna…

El projecte, creat expressament per a aquesta zona de l’IVAM, s’emmarca en la línia d’actuació artística ‘L’IVAM Produeix’, iniciada al gener de 2017 per a oferir la possibilitat a diferents artistes de crear obres específiques per al museu.

GRUP ARANEA

Aranea és un grup d’arquitectes, artistes i enginyers establit a Alacant que va començar a formar-se en 1998. L’enginyera agrònoma Marta García Chico i l’arquitecte Francisco Leiva Ivorra han anat construint les bases d’un treball col·lectiu que assaja dinàmiques transformadores de l’espai públic. Porten més de 20 anys treballant per a difuminar les fronteres entre el paisatge, l’arquitectura i l’art.

La seua obra es caracteritza per la creació de llocs que conviden a la trobada, una contínua aposta per la revitalització de l’espai públic.

INAUGURACIÓ ‘SOTA EL NÚVOL D’ESTIU’

La instal·lació Sota el núvol d’estiu s’inaugura hui divendres 21 de juny a les 20h amb una festa organitzada per l’IVAM que comptarà amb l’actuació des de les 20h fins a les 22h de Zero en Conducta, un col·lectiu de Dj que el seu leit motiv és el que va definir en 1916 el promotor d’espectacles rus Diàguilev quan va dir a l’escriptor francés Jean Cocteau –qui preparava llavors el ballet_Parade_a Paris–: “Étonne-moi!” (Sorprèn-me!).

Galeria

Relacionats

Grupo Aranea

21 jun. 2019 – 08 set. 2019
IVAM ProdueixIVAM Centre Julio González