Grupo Aranea

Sota el núvol d'estiu

IVAM ProdueixIVAM Centre Julio González

La previsió de pluges aquest estiu a València és molt inusual. S’esperen precipitacions localitzades molt freqüents a l’esplanada de l’IVAM.
Juny, juliol i agost són els mesos més secs i calorosos en la capital del Túria. Normalment, a penes se superen els 20 mm. Enguany, no obstant això, s’aconseguiran els 300 mm. Aquest curiós fenomen meteorològic, desconegut fins hui a les regions mediterrànies, genera unes condicions molt propícies per a la trobada.
Es tracta d’una pluja molt fina, que a penes xopa, però els efectes prolongats de la qual suposen un gran alleujament als excessos d’exposició solar tan comunes per aquestes dates. Es preveu que aquestes pluges creuen un localitzat microclima a l’entorn de l’IVAM, amb importants baixades tèrmiques el que pot portar a rescatar peces oblides en el més profund de l’armari.
S’espera, per tant, aquest estiu, un canvi en els hàbits i les vestimentes en el centre de la ciutat. Una estranya combinació de vestits de bany, *bikinis i impermeables tenyiran l’àrida esplanada de l’IVAM.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha constatat que les pluges es regeixen per un estrany cicle i es dubta sobre la naturalesa d’aquest. La coincidència dels increments de les precipitacions amb l’esdeveniment “Els escalons de l’IVAM” fan sospitar que podria arribar a tractar-se d’un incident provocat.
Estudiosos del clima i dels costums estivals s’acostaran a València aquest estiu per a documentar l’inusual fenomen, intentar revelar el seu misteri i promoure futures repliques.

Quedem per a la pluja de les 5?

Consulta la previsió meteorològica de l’IVAM i programa les teues visites.

 

Videos