L’IVAM participa en unes jornades del Ministeri de Cultura i Esport sobre educació en els museus

El museu presentarà els resultats de Cossos en (in)acció!, una innovadora proposta d’acció creativa per a joves de secundària en les xarxes socials

Nota de premsa

NdP Jornades Ministeri Cultura i Esport

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) participa en una jornada organitzada pel Ministeri de Cultura i Esport sobre educació en els museus del 25 al 28 d’octubre. El futur de l’acció educativa en els museus. Actualitat i noves perspectives pretén reflexionar sobre com la pandèmia ha afectat la vinculació entre l’escola i els museus i repensar els nous reptes que ha d’afrontar l’educació en el moment actual.

El departament educatiu de l’IVAM presentarà els resultats de l’activitat Cossos en (in)acció!, una proposta presencial per a alumnes de secundària que es va readaptar per a l’entorn digital durant el confinament.

El projecte es va transformar en un dossier formatiu per a professorat, documentant temàtiques com el gènere i la identitat, al mateix temps que plantejava reptes d’acció creativa per a joves en les xarxes socials de l’IVAM. Partint d’accions i dinàmiques educatives de caràcter crític i reflexiu es pretenia fomentar el pensament crític en els joves. D’aquesta manera, l’espai educatiu va traspassar les parets del museu i de les aules per a accionar-se en un espai virtual al qual qualsevol pot accedir des de la seua pròpia casa.

Per a Sonia Martínez, Directora Adjunta de l’IVAM, “la programació d’Activitats i Educació de l’IVAM entén el museu com un recurs que reinventa els seus usos i que articula sabers i diferències. Les propostes educatives posen el focus en els temps dilatats i en l’accessibilitat, potenciant les activacions, cicles i programes que s’estenen en el temps i en el territori, per a intentar teixir una xarxa d’esdeveniments, aprenentatges, afectes i efectes duradors”.

Cossos en (in)acció! va formar part del conjunt de propostes educatives que, sota l’etiqueta #IVAMenpijama, el departament d’educació de l’IVAM va llançar durant el tancament temporal per la crisi de la Covid-19 per a estimular la creativitat i l’interés per l’art.

Galeria