L’IVAM ofereix els textos de les seues exposicions en lectura fàcil

Les publicacions han sigut dissenyades per a contar les mostres a persones amb dificultats de comprensió

Nota de premsaIVAM Centre Julio González

València (29.06.22). L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) ofereix per primera vegada els textos de les seues exposicions en lectura fàcil. Les publicacions, accessibles i adaptades a les necessitats de tots els usuaris, estan disponibles sobre les mostres de ‘Zanele Muholi’, ‘Anna Boguiguian. A vegades, inesperadament, el present es troba amb el passat’ i ‘Anni i Josef Albers. L’art i la vida’.

La lectura fàcil és un mètode de comunicació textual perquè les persones amb dificultats de comprensió, permanents o transitòries, com discapacitat intel·lectual, deteriorament cognitiu, baixa alfabetització o insuficient domini de l’idioma, puguen entendre el que lligen. L’objectiu d’aquesta manera d’escriure és promoure la inclusió i l’exercici del dret a la participació i a l’autonomia de totes les persones.

Les guies han sigut dissenyades per a explicar les principals obres i les dades més importants de les exposicions seguint les directrius internacionals de l’IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) i d’Inclusion Europe, amb recomanacions com l’ús de frases no molt llargues, d’un màxim de 3 línies, un tipus de lletra gran, paràgrafs curts o negretes per a ressaltar el text. Els textos de lectura fàcil estan en castellà i valencià, en format digital, són gratuïts i descarregables per mitjà del web del museu i també es poden trobar en la centraleta del museu o en les mateixes sales a petició dels usuaris.

Aquest projecte sorgeix de l’interés de l’IVAM per facilitar els continguts de la seua programació per a tots els públics. Els textos són fruit de la col·laboració de l’equip de mediació del museu i de validadors professionals que van certificar els continguts amb una metodologia d’acció participativa.

Els textos en lectura fàcil són un pas més en els objectius estratègics d’accessibilitat, inclusió i sostenibilitat de l’IVAM. El museu valencià ja va impartir diversos cursos de lectura fàcil per als seus treballadors amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la necessitat de fer arribar l’art a tot el món de manera senzilla.

Galeria

Relacionats

Zanele Muholi

06 abr. 2022 – 04 set. 2022
ExposicióIVAM Centre Julio González

Anna Boghiguian

10 mar. 2022 – 04 set. 2022
ExposicióIVAM Centre Julio González

Anni i Josef Albers

24 feb. 2022 – 19 jun. 2022
ExposicióIVAM Centre Julio González