L’IVAM i la Fundació Banc Sabadell segueixen col·laborant una temporada més

Prestarà suport econòmic per a l'exposició L'eclosió de l'abstracció. Línia i color en la Col·lecció de l'IVAM

Nota de premsa

PDF Conveni Sabadell

València. La Fundació Banc Sabadell i l’Institut Valencià d’Art Modern han signat un nou conveni de col·laboració per a dur a terme l’exposició ‘L’eclosió de l’abstracció. Línia i color en la col·lecció de l’IVAM’, que s’inaugura el pròxim 20 de juliol i que estarà oberta al públic fins a setembre del 2018. La Fundació Banc Sabadell aportarà fons per a sufragar les despeses generades per l’exposició, inclosa l’edició d’un catàleg sobre la mostra.

En virtut d’aquest acord, la Fundació Banc Sabadell, bolcada a promoure activitats de divulgació, formació i investigació en l’àmbit cultural, es compromet de nou a donar suport a un important projecte expositiu de l’IVAM vinculat a la creació contemporània i la difusió de la Col·lecció de l’IVAM.

‘L’eclosió de l’abstracció. Línia i color en la Col·lecció de l’IVAM’ reuneix vora 150 obres de la Col·lecció de l’IVAM amb l’objetciu d’analitzar les pràctiques artístiques de caràcter abstracte desenvolupades des del final de la Segona Guerra Mundial fins a la fi del segle XX d’artistes com ara Pierre Soulages, Lucio Fontana, Richard Serra, Tony Smith, Gilberto Zorio, Allan McCollum, Yves Klein, Helmut Federle, Peter Halley, Elizabeth Murray, Albert Oehlen, Terry Winters, Per Kirkeby, James Turrell, Esteban Vicente, Jorge Oteiza, Pablo Palazuelo, Soledad Sevilla, Elena Asins, José María Yturralde, Antonio Saura, Juana Francés, Antoni Tàpies, Ángeles Marco, Luis Gordillo, José María Sicilia o Jordi Teixidor.

Es tracta de la segona col·laboració de la Fundació Banc Sabadell amb l’IVAM, després del suport econòmic a l’exposició ‘Perdidos en la ciudad. La vida urbana en les col·leccions de l’IVAM’, que va exposar l’IVAM des del maig de 2016 fins al juny d’enguany vora 300 obres de la vida a les ciutats des dels inicis del segle XX fins a l’actualitat. Ambdues parts ja expresaren en aquell moment la possibilitat d’obrir vies de futur per a possibles col·laboracions, que es fan patents amb la signatura d’aquest nou conveni.

Una selecció de 40 peces d’aquesta mostra poden veure’s actualment al Museu d’Art Contemporani d’Alacant, on han viatjat per a exhibir-se fins al 15 d’octubre. El director del museu, José Miguel G. Cortés ha agraït a la Fundació Banc Sabadell el seu important i continuat suport rebut i ha animat a noves entitats a formar part del projecte de l’IVAM.