Conversa amb motiu de l’exposició “L’eclosió de l’abstracció”

ConversesIVAM Centre Julio González

Conversa sobre l’actualitat de l’abstracció amb motiu de la inauguració de l’exposició  “L’eclosió de l’Abstracció. Línia i color en la col·lecció de l’IVAM”

Participen:

  • Rosa Castells, Directora del MACA d’Alacant
  • José María Yturralde, artista
  • Jorge López, Galeria Punto
  • Ricardo Forriols, Vicedegà de Cultura de la UPV

Aquesta exposició tracta d’analitzar les pràctiques artístiques de caràcter abstracte desenvolupades des de la postguerra fins als nostres dies, des d’aquelles més sublims fins a les propostes més ideològiques, passant de l’objecte al concepte, tractant de desentranyar els seus significats i contradiccions, examinant les seues tècniques i procediments.
L’exposició recorrerà temàticament i cronològicament els moviments que van anar sorgint des que a mitjan segle xx va irrompre en el camp de l’art un gran escepticisme, no sols generat pel patiment i la vivència dels distints enfrontaments armats com la Guerra Civil espanyola o Segona Guerra Mundial, sinó derivat d’una profunda crisi de racionalitat oberta per les investigacions de l’anomenada avantguarda històrica.

Els nous plantejaments van descloure durant el període postbèl·lic units a les teories dels filòsofs existencialistes, reivindicant la subjectivitat i individualitat per damunt de qualsevol principi o pensament polític.

Relacionats

L’eclosió de l’abstracció

20 jul. 2017 – 21 oct. 2018
Col·leccióExposició