L’IVAM celebra el Dia del Llibre amb l’activitat ‘Llegir a l’IVAM’ i una acció de bookcrossing

Nota de premsa

Nota Dia del llibre

València. El pròxim diumenge 23 d’abril el l’IVAM celebra el Dia del Llibre amb l’activitat ‘Llegir a l’IVAM’. Des de les 11h fins a les 14h els visitants podran portar un llibre de casa o prendre-ho prestat de la biblioteca de l’IVAM per a llegir en un espai singular i envoltats d’obres d’art.

A aquest efecte el museu habilitarà zones de lectura patrocinades per la firma Gandia Blasco en la galeria 5, que acull l’exposició Perdidos en la Ciudad, i en l’esplanada exterior de l’IVAM. Es tracta d’una iniciativa organitzada conjuntament pel museu i la revista digital El Hype amb l’objectiu d’acostar la lectura a la ciutadania d’una forma amena i divertida.

La biblioteca de l’IVAM, que compta amb més de 47.000 documents i està especialitzada en art modern, també participa enguany en una acció de bookcrossing. El bookcrossing es defineix com un ‘club de llibres global’, regit per tres senzilles regles, conegudes com les tres erres: read (llig), register (registra), release (allibera). Per novè any consecutiu i juntament amb altres 57 biblioteques de museus i centres d’art de tota Espanya, la biblioteca de l’IVAM alliberarà volums de diferents disciplines, identificats amb el símbol internacional d’aquesta iniciativa i personalitzats per l’ocasió amb el logotip del museu.

La biblioteca de l’IVAM ha previst posar en circulació llibres i catàlegs d’art amb la intenció que els qui els arrepleguen gaudisquen de la seua lectura i tornen a alliberar-los en un altre punt diferent del món. D’aquesta forma les biblioteques dels museus se sumen en l’esforç per al foment de la lectura i, més en concret, en la difusió del coneixement de les diferents disciplines culturals.

Amb motiu del Dia del Llibre, des del 23 fins el 30 d’abril, tots els visitants que adquirisquen un volum en la llibreria Dadá de l’IVAM rebran com a obsequi un catàleg d’art editat pel museu.