La filòsofa i escriptora Andrea Soto Calderón reflexiona a l’IVAM sobre la potència emancipadora de la dansa

L’activitat forma part de les propostes del museu amb motiu del Dia de la Dansa

Nota de premsaIVAM Centre Julio González

València (21.04.23). L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) presenta el pròxim 27 d’abril una conferència de la filòsofa, escriptora i docent Andrea Calderón Soto en què convida a reflexionar sobre com la dansa i la coreografia poden exercir espais de dissidència.

El títol de la conferència ‘El que ens mou. La dansa i les seues incidències sensibles’ al·ludeix a la necessitat de mantindre una actitud crítica que permeta noves formes de pensar, estar i entendre el moviment. A partir del treball de la coreògrafa grega Sofia Mavragani, el treball d’Andrea Soto explora com la dansa ens permet passar de la idea de moviment com a funcionalitat a la idea del moviment com a joc.

Aquest desplaçament de l’acció al moviment en relació amb la performativitat suposa deixar de valorar i jutjar la dansa i la seua relació amb la política en termes del que ‘ens fa fer’ i atendre els moviments que és capaç de generar per a obrir noves possibilitats.

La xarrada forma part de les propostes programades pel museu valencià amb motiu del Dia de la Dansa que culminaran el pròxim 28 d’abril en una trobada gratuïta a l’IVAM per a practicar amb tècniques de composició en temps real. Després d’aquesta activitat, oberta a tots els públics, la DJ Lucía Gea oferirà una sessió de música electrònica per a activar-nos, ballar i compartir el vestíbul com una gran pista oberta.

Andrea Soto Calderón és una de les docents convidades de la iniciativa ‘Articulacions’, el programa d’estudis i pràctiques artístiques de l’IVAM, en col·laboració amb la UPV i la UV. És doctora en Filosofia i professora d’Estètica i Teoria de l’Art. Les seues línies d’investigació se centren en les transformacions de l’experiència estètica en la cultura contemporània, la crítica, l’estudi de la imatge i els mitjans. Entre les seues publicacions recents destaquen ‘Le travail des images’ amb Jacques Rancière, ‘Les presses du réel’, ‘La performatividad de las imágenes’ i ‘Imaginación material’.

Relacionats

Dansem Juntes! Una celebració en temps real

02 abr. 2023 – 28 abr. 2023
EscèniquesIVAM Centre Julio González

Cossos, espais, moviment i ritmes. Dansem juntes!

02 abr. 2023 – 29 abr. 2023
EscèniquesIVAM Centre Julio González

IVAM Pista oberta amb Lucía Gea

28 abr. 2023
EscèniquesIVAM Centre Julio González