L’IVAM organitza activitats per a totes les edats durant les festes de Nadal

Contacontes, dansa, una mostra documental sobre il·lustració infantil, tallers i concerts són algunes de les propostes

Nota de premsa

NdP activitats desembre

València. L’IVAM ha dissenyat un programa d’activitats per al mes de desembre i els primers dies de gener amb l’objectiu que els visitants de totes les edats puguen gaudir d’una àmplia oferta lúdica i cultural. Aquestes activitats són totalment gratuïtes i compten amb l’important suport d’Obra Social “La Caixa” i amb la col·laboració de Winsor & Newton.

El proper dijous 14 de desembre s’obri al públic la mostra documental Somnis il·lustrats, Grans il·lustradors per a xicotets lectors, un recorregut històric per diferents publicacions il·lustrades dedicades al públic infantil, incidint de manera especial en els treballs que han suposat una evolució estètica en aquest àmbit artístic , com els moviments del neoplasticisme holandès, el funcionalisme txec o el constructivisme soviètic.

El divendres 15 de desembre l’IVAM aposta de nou per la dansa amb l’última sessió del cicle Posar el cos, a càrrec del coreògraf Marcos Morau, director de la companyia de dansa La Veronal i Premi Nacional de Dansa el 2013. La sessió, que compta amb la col·laboració de Caixa Popular, començarà amb una projecció de curtmetratges d’Yvonne Rainer i, a continuació, es representarà Equal Elevations del col·lectiu la Veronal, que planteja un diàleg amb les escultures de Richard Serra, una juxtaposició espacial entre la dansa i l’escultura, entre el pes i el moviment .

Al mes de desembre també destaquen les propostes de tallers, contacontes i concerts amb motiu de la mostra documental Somnis il·lustrats, que presenta l’IVAM a la sala de la Biblioteca. Aquestes activitats començaran el dissabte 16 de desembre, a les 12h i a les 17: 30h, i el 17 de desembre, a les 17: 30h, amb Un encontre de conte, trobades amb els artistes Carlos Maiques, Beatriz Adela i Aitana Carrasco, per a públic general a partir de 10 anys, en els quals descobrir la construcció de personatges, paisatges i narracions.

Durant les vacances escolars de Nadal, els visitants de l’IVAM podran gaudir d’un taller de titelles a càrrec d’Elisa M. Matallín el 27 de desembre i del taller familiar de dansa Pintant l’espai al voltant de les obres de Julio González, a càrrec de Danza en Manada, els dies 28 de desembre i 3 de gener.

El divendres 29 de desembre a les 17h l’IVAM ha organitzat un espectacle de teatre de titelles i objectes amb música en directe on el públic a partir de 3 anys podrà gaudir amb la poesia de Gloria Fuertes. Coleta y Pelines, la Araña de España, el Hada Acaramelada, la Ratoncita Tenta, el Caracol Col-col i la Bruja Burbuja cobraran vida en aquest divertit conte que comptarà amb els elements típics d’un espectacle de titelles: amagatalls, colps, persecucions i molta participació del públic.

El 4 de gener, Dani Miquel acompanyat dels ma-me-mi-mo-músics portarà a l’IVAM un espectacle per als i les més petites amb cançons, jocs i propostes creatives. Músiques i cançons que provenen de la nostra tradició que el projecte del cantautor valencià intenta recuperar i difondre.

Així mateix, tant xiquets i xiquetes com joves sense límit d’edat, podran assistir els diumenges al taller familiar Reb(v)elar-se. Fer visible l’invisible, relacionat amb l’exposició En rebel·lia. Narracions femenines al món àrab. El taller, a càrrec d’Elisa M. Matallín, Ana Sánchez i Teresa Mata consisteix en la construcció d’una instal·lació col·lectiva a través de fotografia i vídeo, jugant amb metàfores visuals

Relacionats

Conte Contat

16, 17, 27, 28 i 29 des. 2017; 03, 04 i 07 gen. 2018
EducacióTallersIVAM Centre Julio González

Un encontre de conte

16 i 17 des. 2017
EducacióTallersIVAM Centre Julio González

Posar el cos

27 oct. 2017; 17 nov. 2017; 15 des. 2017
EscèniquesIVAM Centre Julio González