El crític de cinema Jordi Costa imparteix una conferència a l’IVAM sobre el paper de Fernand Léger com a cineasta

Nota de premsa

NdP Conferència de Jordi Costa IVAM

València. El crític de cinema, director i autor de “Com acabar amb la contracultura” pronuncia aquesta dijous 23 de maig a les 19h en l’IVAM la conferència “Una jaqueta, un barret fort, un laboratori i un cor prefabricat. Fernánd Léger i la màquina de visió”. La xarrada gira entorn al paper com a cineasta de l’autor francés i s’emmarca dins de les activitats paral·leles a l’exposició Fernand Léger i la vida moderna que es pot visitar en l’IVAM fins al 15 de setembre.

Quan, arribats els anys 20, el cinema, art nounat, intentava reivindicar la seua legitimitat artística dialogant amb altres disciplines, un artista com Fernand Léger va trobar en aqueix nou llenguatge un territori per a l’estimulant exploració estètica, així com un vehicle privilegiat per a entendre les dinàmiques, el frenesí i la poesia subjacent a la vida moderna. A través d’alguns moments clau en aqueixes excursions més enllà del llenç, aquesta conferència proposa aqueixos treballs, aparentment aliens del corpus central de la seua obra, com a heterodoxa talaia des de la qual avaluar la influència de l’artista més enllà del seu àmbit natural.

Jordi Costa és un crític cultural de cinema, còmic i televisió, que ha exercit també de guionista de còmic. És ​autor de llibres com a “Mondo Buldog” (1999), “Vida Mostrenca” (2002), “El sexo que habla” (2006), “Monstruos modernos” (2008), “100 películas clave del cine de animación” (2010) i “Cómo acabar con la Contracultura” (2018), un concepte nascut en els anys 60 quan les revoltes estudiantils als països capitalistes van confluir amb les protestes contra la guerra de Vietman als Estats Units, el moviment hippy, la psicoledia i la irrupció de les cultures orientals.

Relacionats

Fernand Léger i la vida moderna

03 mai. 2019 – 15 set. 2019
ExposicióIVAM Centre Julio González