El Consell Rector de l’IVAM aprova el programa d’exposicions 2016-17 i el nou Pla d’Adquisicions d’obres d’art

El conseller Vicent Marzà el presideix per primera vegada

Nota de premsa

PDF Nota Consell Rector de l’IVAM

València. El nou Consell Rector de l’IVAM, presidit pel conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha tractat el projecte del jardí d’escultures de l’IVAM en el solar d’ampliació. La proposta pretén dotar d’un ús museístic a aquest espai amb la instal·lació d’un jardí d’escultures d’una desena d’artistes de la col·lecció de l’IVAM. L’Ajuntament de València ha manifestat el seu suport al projecte perquè el solar de l’IVAM es convertisca en un lloc de convivència per als veïns i obert al barri. La intenció del museu és condicionar el solar i situar en ell escultures d’artistes com Markus Lüpertz, Tony Smith, Pablo Palazuelo, o els valencians Miquel Navarro, Andreu Alfaro, o Vicente Ortí, entre d’altres.

Durant la reunió s’ha debatut i aprovat un nou Pla d’Adquisicions d’obres d’art per al museu que reforce les línies conceptuals existents al voltant de quatre eixos: La Realitat i les seues Cròniques; Cartografies Urbanes; Mitologies Individuals i Ampliació Tecnològica de la Realitat. Tenint en compte aquestes línies, s’ha aprovat la compra de peces de Gillian Wearing, Martha Rosler, Mira Bernabeu y Alexander Apóstol.

El Consell Rector també ha abordat els dipòsits de les col·leccions de Cal Cego, Juan Redón i Ana Peters, un conjunt de 242 obres de més de mig centenar d’artistes contemporanis que enriqueixen els fons de l’IVAM, omplint importants buits que tenia la col·lecció del museu.

En la reunió del Consell Rector s’ha aprovat el programa d’exposicions 2016-2017 de l’IVAM que es presentarà als mitjans de comunicació el pròxim 2 de novembre.