DOSSIER DE PREMSA: ‘Caso de Estudio, Glacial Decoy, Robert Rauschenberg – Trisha Brown’

La Galeria 3 de l'IVAM acull aquesta mostra fins al 18 d'abril de 2021

Dossier

DOSSIER VAL TRISHA BROWN

IVAM, Galeria 3, 19 de novembre, 2020 – 18 d’abril, 2021.

“La meua transició d’actuar en espais alternatius al teatre es va produir en 1979 i requeria experiència en els aspectes visuals de la il·luminació, l’escenografia i el vestuari. I vaig pensar en Bob. Ell podia ensenyar-me molt perquè havia causat estralls amb el seu treball amb Merce Cunningham, Paul Taylor, Viola Farber i el Judson Dance Theatre. En les nostres col·laboracions Bob no operava en el buit, sinó que afectava el procés de desenvolupament, amb mi.”[1]

Trisha Brown

L’exposició Caso de Estudio, Glacial Decoy, Robert Rauschenberg – Trisha Brown recupera la fèrtil i productiva col·laboració entre l’artista plàstic i la ballarina per a la coreografia Glacial Decoy, que es va estrenar el 7 de maig de 1979 al Children’s Theatre de Minneapolis, per a la qual Rauschenberg va dissenyar l’escenografia, la il·luminació i el vestuari. Aquesta peça va suposar un punt d’inflexió en la carrera de Trisha Brown perquè, per primera vegada, el seu treball es va presentar en un escenari teatral.

El projecte per a la galeria 3 de l’IVAM presenta cinc obres de la sèrie Glacial Decoy de Rauschenberg que formen part de la Col·lecció de l’IVAM des de 1993. Així mateix, s’hi inclouen enregistraments de la coreografia interpretada per la Trisha Brown Dance Company, i l’escenografia de Rauschenberg: una projecció de sis-centes vint diapositives en quatre pantalles. L’exposició es completa amb fotografies, revistes i documentació sobre Glacial Decoy, i la carpeta col·lectiva dedicada a Merce Cunningham en 1974.

[1]     Brown, Trisha, “Collaboration: Life and Death in the Aesthetic Zone”, Robert Rauschenberg. A Retrospective, Guggenheim Museum, Harry N. Abrams Inc., Nova York, 1997-1998, p. 269.