Convocatòria: l’IVAM presenta l’exposició ‘Mona Hatoum’

Convocatòria

Convocatòria

La directora de l’IVAM, Nuria Enguita, i el comissari, José Miguel G. Cortés, presentaran als mitjans l’exposició dedicada a l’artista MONA HATOUM, Premi Julio González 2020, el dijous 15 d’abril a les 11.00 hores, a l’auditori del museu.

La mostra, que s’exhibirà des del 16 d’abril fins al 12 de setembre, reuneix una selecció d’escultures, grans instal·lacions i obra sobre paper realitzades en la seua major part al llarg de les últimes dues dècades.

Hatoum, d’origen palestí i nascuda a Beirut, ha desenvolupat la seua carrera a Londres, on resideix des de 1975. Centra el seu interés en la creació d’unes peces que, malgrat la seua forma simple i reduccionista, impacten emocionalment i psicològica en l’espectador. Amb freqüència utilitza materials atractius amb els quals crea grans instal·lacions que, vistes de prop, permeten veure sota la seua superfície un rerefons d’amenaça o de perill.

L’exposició presenta també una sèrie d’obres clau dedicades als mapes, un tema que Hatoum explora recurrentment en la seua producció des de mitjan anys noranta, a través de diferents materials.

  • Dijous 15 d’abril, 11h
  • Auditori de l’IVAM