L’IVAM presenta l’exposició Jean Dubuffet. Un bàrbar a Europa

Convocatòria

Convocatoria Jean Dubuffet

  • Dilluns, 7 d’octubre de 2019
  • 10.30 hores

  • Galeria 1 de l’IVAM. Guillem de Castro, 118. València

València. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel G. Cortés, el comissari, Baptiste Brun, el president del Musée des civilisations de l’Europe et de la Méditerranée (MuCem)de Marsella, Jean Francois Chougnet, i el director Segment Particulars Territorial de Banc Sabadell, Ramón Satorra, presentaran als mitjans l’exposició Jean Dubuffet. Un bàrbar a Europa, dilluns que ve 7 d’octubre a les 10,30 hores, amb un recorregut per la mostra.

Es tracta d’una exposició sobre la figura de l’artista francés Jean Dubuffet, inventor de l’Art Brut, coproduïda amb el MuCem de Marsella i el MEG, Musée Ethnographique de Genève, que reuneix prop de 200 obres i documents, treballs del pintor, però també d’altres artistes i col·laboradors, que donen compte de l’exercici de la seua mirada.
Les peces presentades abasten un arc temporal de set dècades, entre els anys vint i els huitanta. A més d’obres representatives de tots els períodes de la producció de Dubuffet, es mostren altres treballs que reflecteixen el seu interés i les seues col·laboracions amb les avantguardes artístiques de la seua època, l’antropologia, el folklore i la psiquiatria, que, juntament amb el seu rebuig frontal a la noció de ‘art primitiu’, van obrir noves vies de creació.