L’IVAM al territori

L’IVAM AL TERRITORI

L’IVAM al territori

L’IVAM al territori és la línia d’acció de l’IVAM amb el territori rural valencià dissenyada específicament per dialogar amb Col·legis Rurals Agrupats (CRA). Aquests centres acullen i són protagonistes d’un procés de treball basat en l’oralitat com a font d‟expressió i d’una experiència de caràcter performàtica i reivindicativa que s’insereix en els llenguatges propis de l’art contemporani i actual.

Aquest projecte es va iniciar el curs 2020-2021 i aquesta és la tercera edició. El seu objectiu és acostar-nos a una selecció de xicotetes localitats del territori valencià gràcies a un projecte pedagògic que requereix la complicitat entre el museu i el centre educatiu del municipi. El procés, seguint aquesta línia d’acció, comença amb un treball previ al projecte, establint una relació entre els CRA participants i l’IVAM, així com entre l’alumnat i els veïns i veïnes de la localitat.

Els CRA participants han estat seleccionats amb caràcter previ gràcies a un estudi i mapeig del territori valencià seguint una sèrie de criteris quantitatius i qualitatius.