Eduardo Kac
Pioner de l’art transgènic i reconegut internacionalment per les seues instal·lacions interactives i pels seus treballs de bioart, Eduardo Kac (Rio de Janeiro 1962) explora la fluïdesa de la posició del subjecte en el món postdigital i qüestiona l’evolució, la memòria i inclús la condició de la creació. L’exposició que presenta a l’IVAM reunix al voltant de 50 obres de distintes tècniques i sobre variats suports, des d’hologrames digitals o videoinstal·lacions fins a serigrafies i dibuixos al llapis o tinta sobre paper.
El catàleg editat amb motiu de l’exposició reproduïx les obres exposades i inclou textos d’Eleanor Heartney, Didier Ottinger, Gunalan Nadarajan, Annick Bureaud, Steve Tomasula, Eduardo Kac, Santiago Grisolía, Consuelo Císcar i Ángel Kalenberg.
Durant la inauguració d’esta mostra, l’artista presentarà la performance Time Capsule (Càpsula del temps) amb motiu del desé aniversari de la realització original d’esta acció. L’11 de novembre de 1997, Eduardo Kac va crear la seua Time Capsule en el centre cultural Casa das Rosas de São Paulo (Brasil). En directe, emés per televisió i per internet, l’artista es va implantar un microxip digital davant d’una sèrie de fotografies en color sépia que documentaven la vida de la seua família a Europa durant els anys previs a 1939. D’esta forma, Kac es va convertir en el primer ser humà portador d’un implant de microxip. Amb motiu del desé aniversari, i amb l’exposició de l’obra en la seua forma final que agrupa els diversos elements originals d’aquella intervenció en directe, activarà un w