La Pasqua a l’IVAM

Visites, activitats, performances, cinema i jocs

FamíliesIVAM AlcoiIVAM Centre Julio González

Durant les festes de Setmana Santa i Pasqua, l’IVAM Julio González i l’IVAM Alcoi plantegen una programació específica per visitar, jugar i experimentar els dies festius. En diàleg amb les exposicions programades als dos centres, oferim una sèrie de visites, activitats i performances, cinema i jocs que pretenen dinamitzar aquests dies festius des de l’únic lúdic, la curiositat i la creació artística i que, per descomptat, hem ideat per a tots els públics.

Set de jocs, activacions i llibres pascors

  • De 11 a 13 h: 7, 8, 9, 15 i 16 d’abril
  • De 17 a 19 h: 6, 11, 12, 13, 14 d’abril

Volem omplir l’IVAM de jocs, de racons de lectura i d’activacions per oferir-lo com a lloc compartit entre amigues i amics, família, veïnat i gent curiosa que passe pel museu. Cada dia d’11 a 13 h activarem una sèrie de jocs per celebrar, divertint-nos, l’arribada de la primavera. De manera simultània, autònoma i respectuosa, els jocs estaran a l’abast de les famílies i visitants que s’acosten a l’IVAM per a ús i diversió.

La guerrilla de l’IVAM. Una mirada feminista des de la infància a la col·lecció de l’IVAM. Taller familiar
Diumenge 9 d’abril, 12 h

Veure el museu –i la vida!– amb ulleres morades? És possible mirar més enllà dels grans genis de l’art? On són les dones artistes? Amb aquesta visita dinamitzada recorrerem l’IVAM saltant entre una selecció d’obres de la col·lecció del museu, per descobrir, jugar i rellegir en família obres d’art contemporani amb mirada feminista. Perquè… les noies som guerreres!

El tapís que volia ser un altra cosa. Acomiadem juntes l’exposició de Teresa Lanceta. Taller familiar
Diumenge 16 d’abril, 18 h

El dia de la cloenda de l’exposició Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert farem un recorregut familiar per acomiadar el temps que hem compartit amb els tapissos, llenços i pintures de l’artista. Durant la visita a la mostra revisarem en grup el nostre concepte de col·lectivitat i autoria, art i artesania, narrativitat de la història, els límits entre la performativitat i la matèria i la importància de l’oralitat i la biografia. Tot això des d’una perspectiva feminista i ecologista, eminentment crítica.

Visites a les exposicions de l’IVAM Centre Julio González
Del 7 al 16 d’abril

Recórrer les exposicions de la mà de l’equip de mediació de l’IVAM, per endinsar-nos a la lògica de la creació contemporània des d’una mediació situada que acompanya els visitants en el seu acostament a l’art modern i contemporani.

Treballadores de la llar a la pantalla. La Filmoteca
Del 5 al 14 d’abril

Aquest cicle de cinema és una col·laboració entre l’IVAM i la Filmoteca amb motiu de l’exposició En una casa. Genealogia del treball de la llar i les cures d’Ana Penyas i Alba Herrero. Des de diferents mirades, el cicle aborda la realitat de les treballadores de la llar i les cures en diferents temps i contextos.

  • Dimecres 5 d’abril, 18 hi dijous 6, 20:30 h: Una segunda madre (2015), d’Anna Muylaert. Projecció a La Filmoteca.
  • Dimecres 12 d’abril, 18 hi divendres 14, 20:15 h: El adiós (2015) + Libertad (2022), de Clara Roquet. Projecció a La Filmoteca.

Performance Si el meu cos esta nit parlara i visita Més enllà de les sales. Descentrar l’objecte
Dissabte 15 d’abril, 12.00h. IVAM Alcoi

Com a tancament de l’exposició Un contínuum comú indefinidament llis. Projeccions sobre la contemporaneïtat en la col·lecció de l’IVAM, plantegem una activitat doble que activarà les sales de l’IVAM Alcoi des del performàtic i des de la visita arqueològica. El Conde de Torrefiel amb la performance Si el meu cos parla aquesta nit convida a l’observació d’un cos en moviment, que narra sense parlar, i que travessa l’escenografia accidental que li proporciona l’exposició. Després de la performance, iniciarem una visita especial de la mà de Tono Vizcaíno, que ens farà partíceps d’un diàleg entre art contemporani i arqueologia, a través d’un recorregut que desbordarà la sala de l’exposició per buscar ressons i connexions amb algunes de les peces exhibides al Museu Arqueològic Municipal – Camilo Visedo Moltó.

Relacionats

La Pasqua: juga a l’IVAM!

06 abr. 2023 – 14 abr. 2023
FamíliesInfantilIVAM Centre Julio González

Performance “Si el meu cos esta nit parlara” i visita “Més enllà de les sales. Descentrar l’objecte”

15 abr. 2023
VisitesIVAM Alcoi