Visita “Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert”

MediacióIVAM Centre Julio González

L’exposició Teixir com a codi obert, de Teresa Lanceta (Barcelona, 1951) recorre la trajectòria de l’artista des dels anys setanta fins a l’actualitat, i inclou una àmplia selecció dels seus tapissos, llenços, pintures, dibuixos, escrits i vídeos, en la qual constitueix la major aproximació al seu treball fins hui.

L’exposició està coproduïda pel MACBA i l’IVAM i ofereix l’acte de teixir com el seu mitjà d’expressió artística fonamental. La seua aproximació al teixit se centra en els elements formals, plantejant qüestions sobre el gènere i del treball de les dones que teixeixen en llocs diversos, com el produït en l’Atles Mitjà, al Marroc, o en el barri El Raval de Barcelona. Tot això ho desenvolupa l’artista des d’una perspectiva feminista i ecologista, així com eminentment crítica.

Teresa Lanceta posa de manifest en la seua obra la importància del treball de les dones també a través de la comunicació no verbal d’històries i afectes. I representa una activació crítica de la imaginació que va més enllà dels límits materials. Per a ella, teixir es formula com un codi obert de ruptura i repetició des del qual llegir, transformar i transmetre un coneixement sempre complex i plural. Així mateix, la mostra explora l’interés de Llanceta per formats col·laboratius a partir del diàleg que estableix amb altres artistes.

Dates:
Diumenge 9 d’octubre, 12h (castellà)
Dissabte 15 d’octubre, 18h (castellà)
Diumenge 30 d’octubre, 12h (castellà)
Diumenge 6 de novembre, 12h (valencià)
Diumenge 20 de novembre, 12h (castellà)
Dissabte 10 de desembre, 18h (valencià)
Dissabte 31 de desembre, 12h (valencià)

Més dates pròximament

Relacionats

Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert

07 oct. 2022 – 17 abr. 2023
ExposicióIVAM Centre Julio González