Articulacions – programa d’estudis IVAM · UV · UPV

L’IVAM, al costat de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, atents a les urgències i incerteses d’un present global ferit, proposen ARTICULACIONS com un context d’investigació i aprenentatge híbrid. Un espai d’experimentació que conjuga i participa de l’art i la creació contemporània però també d’altres disciplines del saber i pràctiques culturals, així com qüestions d’interés social i espai públic.

Com a programa internacional, encara que ancorat a un territori, requereix i assaja nous mètodes de treball i maneres d’estar en el món. Dona importància al treball col·laboratiu amb la voluntat d’aprendre de les persones que ens envolten, desenvolupar idees i donar forma a nous coneixements. Els feminismes postidentitaris, les pràctiques populars i decoloniales, els processos de mundialització i virtualitat, les narratives especulatives i col·lectives o les cures del planeta són els marcs que defineixen l’organització dels quatre mòduls del programa:  Pràctiques metabòliques contemporànies, Trencaments i remediacions del discurs, Caminant amb el cap, pensant amb els peus i, en última instància, Singular/Plural.

Els i les participants del programa formaran part d’un projecte institucional heterodox, centrat en atendre amb cura els processos de creació i pensament. Per a ‘fer-amb’ una comunitat d’estudiants, docents amb perfils acadèmics diferents i professionals del sector, procedents de diverses geografies les pràctiques de les quals modelen, de manera incisiva i crítica, com s’entén, assaja i pensa l’esdevenir contemporani.

Si t’uneixes al programa, adquiriràs unes habilitats crítiques transdisciplinars que et permetran analitzar, dissenyar i crear projectes culturals de diversa naturalesa, tant de manera individual com col·lectiva. Els projectes finals del programa es materialitzaran en l’IVAM i organitzacions associades, oferint la possibilitat de dur a terme una pràctica programàtica real.

2a EDICIÓ del 4 d’octubre 2023 al 28 juny 2024

Preguntes freqüents

1a EDICIÓ del 6 d’octubre 2022 al 30 juny 2023